Turniru Hannoveru

Hrvatska protiv Austrije igra prvu utakmicu

Šest reprezentacija koje su osigurale nastup u Parizu su Francuska, Danska, Švedska, Egipat, Japan i Argentina.
Sport / Rukomet | 03. 02. 2024. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Hrvatska, svoju vizu za nastup na Olimpijskim igrama pokušat će izvaditi u Hannoveru od 14. do 17. ožujka. Ovaj grad je domaćin skupine 2 u kojoj se nalaze još domaćin Njemačka, Austrija i Alžir, a Hrvatska će prvi susret olimpijskih kvalifikacija igrati 14. ožujka protiv Austrije.

Dan ili dva kasnije (odluka je na IHF-u i vlasniku televizijskih prava) hrvatska reprezentacija igrat će protiv domaćina Njemačke, a treći susret protiv afričkog doprvaka Alžira na rasporedu je 17. ožujka. Šest reprezentacija koje su osigurale nastup u Parizu su Francuska, Danska, Švedska, Egipat, Japan i Argentina. Preostalih šest dolazi s tri kvalifikacijska turnira, odnosno po dvije najbolje selekcije sa svakog turnira stječu pravo nastupa u Parizu.

"Bit će jako teško, ali mislim da imamo kvalitetu potrebnu da izborimo plasman na Olimpijske igre. I na ovom Euru smo pokazali da možemo igrati sa svima, šteta što nismo ostvarili bolji rezultat, ali nadam se da ćemo nastaviti rasti i to pokazivati iz turnira u turnir, počevši od ovih kvalifikacija", rekao je Luka Klarica.

Kvalifikacijski turniri za plasman na OI u Parizu:

Skupina 1 (Granollers): Španjolska, Slovenija, Bahrein, Brazil
Skupina 2 (Hannover): Njemačka, Hrvatska, Alžir, Austrija
Skupina 3 (Tatabanya): Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis

Kopirati
Drag cursor here to close