Nakon što je Hrvatska ostala bez polufinala

Metličić: Svatko traži opravdanje tamo gdje mu je najlakše

"Mi ne pričamo o lošoj kvaliteti igre naše reprezentacije protiv Crne Gore, nego o tome kako ekipa nije došla na teren i nije se borila protiv jedne puno skromnije ekipe nego što je Danska, rekao je Metličić.
Sport / Rukomet | 22. 01. 2022. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško se navijači reprezentacije Hrvatske kada je ova selekcija u u pet odigranih utakmica na velikom takmičenju upisala tri poraza i dvije utakmice prije kraja ostala bez šansi za plasman u polufinale. Naravno, bilo je tu strašnih problema s koronom, kao i kod svih ostalih selekcija, međutim javnost u Hrvatskoj od prvog trenutka nije bila zadovoljna pojedinim potezima koje je povlačio izbornik rukometaša, Hrvoje Horvat. Već nakon poraza od Danske, javno je svoje mišljenje iznio Petar Metličić.

"Ja mislim da je najvažnije njemu i svim izbornicima koji rade da se bave svojim momčadima, a manje onime što netko govori. Jer, kad imaš zapovjednu odgovornost, onda odgovaraš za nešto i s time se trebaš nositi. Ako ne možeš tu biti, onda se makneš. To je jednostavno tako. Nitko od nas ovdje nikome ne želi ništa loše", rekao je Metličić pa nastavio:

"Mi samo govorimo ono što vidimo, a to što se dešava unutar ekipe, imaju sve ekipe. Nakon ovakve utakmice mi da pričamo o tome je jako loše. Mi ne pričamo o lošoj kvaliteti igre naše reprezentacije protiv Crne Gore, nego o tome kako ekipa nije došla na teren i nije se borila protiv jedne puno skromnije ekipe nego što je Danska, govorio je Pero...

"Pa ti si izgubio od Danske. Što se mijenja? Poraz je bio i protiv Crne Gore i protiv Danske. Znači, danas smo zadovoljni jer smo bili super protiv Danske? A gdje smo? Idemo kući. Nama je najvažnija utakmica bila Crna Gora, a ne Danska. Lako je biti frajer protiv Danske. A što je s Crnom Gorom? Ono je nedopustivo. Mogu biti razne isprike kao 'Nismo se pripremali'", rekao je Metličić i zaključio:

"Čuj, nismo se pripremali!? Za Mikela Hansena smo se pripremali, a za Vujovića nismo ili nismo imali vremena? Mi ovdje svi želimo dobro hrvatskoj reprezentaciji, ali to su činjenice koje su se desile i koje čovjek, kad radi neki posao, mora prihvatiti jer ima odgovornost. I to je sve. Nitko ovdje nikoga ne mrzi. Ja bih volio da oni budu prvaci svijeta, Europe i Olimpijskih igara 150 puta. Ovo uopće nije bio trenutak da se priča o tome. Svatko traži opravdanje tamo gdje mu je najlakše, a najviše treba gledati u ekipu," zaključio je nekadašnji reprezentativac. 

Kopirati
Drag cursor here to close