Da po nečemu pamtimo EP!

Kakav pogodak Marina Marića Danskoj!

Protiv prvog favorita za zlato Hrvatska je odigrala u obrani fantastičnu utakmicu, a u napadu je pokazala da i protiv moćnog rivala ima rješenja - kad je Mostarac okrenut leđima šraubom matirao legendarnog Landina.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2022. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Budimpešti izgubila od Danske sa 25-27 (11-12) te tako izgubila izglede za prolazak u polufinale.

Protiv prvog favorita za zlato Hrvatska je odigrala u obrani fantastičnu utakmicu, a u napadu je pokazala da i protiv moćnog rivala ima rješenja.

Posebno je impresivna bila akcija Cindrića i Marića u 15. minuti, kad je hrvatski pivot okrenut leđima šraubom matirao legendarnog Landina.

Marino Marić s osam i Tin Lučin s četiri gola bili su najučinkovitiji u sastavu Hrvatske, dok su Dansku predvodili Mikkel Hansen s osam i Emil Jakobsen sa šest pogodaka.

Nakon ovog poraza Hrvatska je ostala bez bodova u drugom krugu, dok je Danska na vrhu ljestvice sa šest bodova.

Druga Francuska i treći Island imaju po četiri boda, dok četvrta Nizozemska i peta Crna Gora imaju po dva boda.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u ponedjeljak od 15.30 sati protiv Islanda koji je ranije u subotu svladao Francusku sa 29-21.

Brojni navijači stigli su u Budimpeštu kako bi pružili podršku izabranicima Hrvoja Horvata.

Od prve minute krenulo je skandiranje "Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska" od strane hrvatskih navijača koji su brojčano i glasovno bili nadmoćniji od danskih simpatizera.

Prema procjenama, oko 5000 hrvatskih navijača stiglo je u glavni grad Mađarske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close