Danski kup

Madsen postigao 19 golova u utakmici polufinala Kupa

Sjajnu utakmicu u polufinalu Kupa Danske odigrao je Emil Madsen koji je postigao čak 19 golova! Mladi Danac je imao šut 19/24.
Sport / Rukomet | 18. 02. 2024. u 10:30 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Danskoj su odigrane polufinalne utakmice rukometnog Santander Kupa, a u finale su prošli GOG i Aalborg. Oba su finalista određena u produžecima.

Prvo je GOG nakon produžetaka slavio protiv Fredericije rezultatom 34:31(30:30), da bi nakon njih u finale prošao i Aalborg koji je bio bolji od Bjerringbro/Silkeborga rezultatom 31:28(24:24), također nakon dodatnih 10 minuta.

GOG je loše otvorio utakmicu, ekipa Fredericije je u više navrata tijekom prvog dijela imala čak pet golova prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa 17:14 u korist Fredericije. U drugo poluvrijeme ekipa GOG-a ulazi puno bolje defenzivno, a iznimno efikasno u napadu. Početkom drugog dijela, pri rezultatu 18:15 za Fredericiju, ekipa  GOG-a radi seriju čak 6:0 i dolaze u vodstvo od tri razlike.

Do kraja utakmice držali su prednost, u jednom trenutku i +4, ali se Fredericia konstantno vraćala u život, da bi na kraju, pri rezultatu 28:24 za GOG napravili seriju od 4:0 i vratili utakmicu u potpuni egal. Do kraja se igralo gol za gol, te je prolaznika u finale bilo potrebno saznati nakon produžetaka.

Puno bolji GOG u produžecima, čvrstom obranom i dovoljno kvalitetnim napadom slave 4:1 i prolaze u finale. Najzaslužniji za prolazak dalje bio je fenomenalni Emil Madsen, reprezentativac Danske, koji je postigao čak 19 golova!

Iznimnu je partiju odigrao mladi Danac, uz šut 19/24, od čega 3/4 sa sedmerca, a uz to je pridodao i pet asistencija uz samo jednu izgubljenu loptu.

Aalborg Mikkela Hansena također se plasirao u finale kupa, nakon što su umalo izgubili prednost koju su imali skoro tijekom cijele utakmice. Regularni dio završio je 24:24, a prošlotjedni protivnik RK Zagreb u Ligi prvaka imao je u više navrata +5 u odnosu na današnjeg protivnika.

Prvo poluvrijeme Aalborg je vodio 12:8, u drugom dijelu su održavali konstantno 2-3 gola viška, da bi protivnici krajem utakmice spustili prednost na samo jedan razlike i u konačnici, serijom 2:0 poravnali na 24:24 i odveli utakmicu u produžetke. Tamo se Aalborg bolje snašao i pobjedom 7:4 otišli su u finale gdje ih čeka GOG.

Najbolji pojedinac utakmice bio je legendarni 36-godišnji Mikkel Hansen, koji je postigao 13 golova iz 18 pokušaja. Zanimljiva je činjenica da je s linije sedam metara bio nepogrješiv, čak 11/11 je upisao jedan od najboljih igrača u povijesti rukometa.

Finale je na rasporedu danas, od 16 sati, a za vidjeti je hoće li GOG uzeti svoju 12 titulu i samim tim obraniti prošlogodišnji naslov ili će ipak Hansenove 'trupe' uzeti pobjedu.

Inače, danski kup nosi naziv Santander Cup zbog sponzorskih prava. Natjecanje se igra od 1964. godine, a najuspješniji je upravo GOG s 11 osvojenih naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close