Karsten Günther

Kako je direktor Leipziga čitav dan ostao zaključan u WC-u Campa Nou

"S par nosača kabela uletio na stadion i morao se negdje sakriti do početka utakmice, pazeći da me više nitko ne izbaci sa stadiona. Onda sam se samo zaključao u WC. Bila je subota. Bilo je 10:05 ujutro. Problem: Utakmica je počinjala u 22 sata".
Sport / Rukomet | 05. 07. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leipzigov generalni direktor Karsten Günther jedan je od najzanimljivijih sportskih menadžera u Njemačkoj. Doduše, on ne rukovodi znatno poznatijim nogometnim klubom RB Leipzig, nego rukometnim klubom SC DHfK Leipzig Handball, članom rukometne Bundeslige.

Günthera prati nezaboravna (istinita) anegdota s Campa Nou, dok je bio student u Barceloni.

Odradio je rukometnu praksu u velikoj Barceloni i naravno, također sam želio vidjeti El Clásico u to vrijeme - utakmicu svih utakmica u Španjolskoj. Znao je da su susreti Barcelone protiv Real Madrida, na Camp Nou, rasprodani za vijeke vjekova.

"Karte se ne dobivaju na normalan način. A meni kao tadašnjem studentu nije bilo moguće platiti 400 eura. Ja sam onda ujutro s par nosača kabela uletio na stadion i onda sam se morao negdje sakriti do početka utakmice, pazeći da me više nitko ne izbaci sa stadiona. Onda sam se samo zaključao u WC. Bila je subota. Bilo je 10:05 ujutro. Problem: Utakmica je počela tek u 22 sata", .
ispričao je Günther, prenosi Sport Bild.

"Sjedio sam tamo i satima učio vokabular. Sve dok nisam čuo glasove u WC-u oko 20 sati - a onda sam izašao. Zatim sam sjeo do snimatelja na prvoj galeriji i ispričao mu o tome. Od tada sam bio ludi Nijemac koji je besplatno gledao utakmicu".

Ostao je, naravno, nezaboravljen do danas.

Ali, nije se snalažljivi Nijemac za vrijeme studija u Kataloniji samo i jedino divio nogometašima Barcelone, nego je izmaštao i jedan smjeli plan.

Put koji je slijedio imao je inspiraciju u velikom rukometnom klubu iz Barcelone. Günther je ideju o velikom rukometnom klubu u Leipzigu donio sa sobom upravo iz Barcelone.

Prvo je krenuo u 5. ligi s Leipzigom, a njegov klub sada već dugo igra u Bundesligi (od sezone 2015/2016).

Njegov san je da Leipzig jednom odigra službenu rukometnu utakmicu protiv velike FC Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close