Pomalo o svemu

Igor Karačić: Ivan više nije u Izraelu, postalo je preopasno

Igor Karačić je u dobroj formi i slobodno se može reći da nosi poljsko Kielce u nimalo jednostavnoj situaciji kada je tim Talanta Dušebajava bez dva najvažnija igrača Andyja Wolffa i Alexa Dušebajeva.
Sport / Rukomet | 02. 11. 2023. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri ključna igrača hrvatske reprezentacije ostaju i dalje Duvnjak – Karačić – Cindrić. Hoćemo li i što nadograditi uz njih pokazat će naredni period u kojem će izbornik Perkovac tražiti, pa birati igrače koji će nas voditi kroz sljedećih godinu dana.

Igor Karačić je u dobroj formi i slobodno se može reći da nosi poljsko Kielce u nimalo jednostavnoj situaciji kada je tim Talanta Dušebajava bez dva najvažnija igrača Andyja Wolffa i Alexa Dušebajeva.

Ta njegova dobra forma razlog je da i Perkovac bude optimist, posebno u situaciji kada je Hrvatska bez Cindrića koji bi trebao biti i te kako važan kotačić cijele priče, pišu Sportske novosti. 

No, kako se često u zadnje vrijeme događa da nije, moramo biti na čistu što radimo u takvim situacijama da nam one ne bude neugodno iznenađenje. Karačić je preiskusan da se ne bi znao nositi sa situacijom i to je ogroman kapital naše selekcije danas.

Patite se ove sezone, nije lako nakon što ste zadnje dvije godine bili finalisti Lige prvaka. Usporili ste s ambicijama?

"Pa, ne bih rekao da smo usporili s ambicijama, jer ambicije su uvijek visoko, ali realnosti govore nekad malo drugačije. Ušli smo u sezonu bez drugog desnog beka, svjesni da ako se Alex ozlijedi imamo problem. To nam se dogodilo, došla je ozljeda Sićka, pa Wolffa, a to su tri jako bitna igrača i nemoguće je da ne utječu na našu igru. No, ipak uz sve donosimo bodove, Talant je svjestan situacije i jako zadovoljan".

Izvan terena djeluje jako mirno, mirnije nego obično.

"Dobro, to je samo izvan terena, on je gospodin, ali kod njega nema zareza. On svakome u četiri oka kaže što ga ide, svidjelo se to nekome ili ne. Važno mu je da se momčad bori i nikad, baš nikad nije rekao niti za jednog igrača da je on nešto kriv. On je faca, gospodin i frajer u isto vrijeme. Kaže da u prvom dijelu sezone može biti svašta, ali je važno da nakon Eura u siječnju svi budemo zdravi i da se takve stvari ne događaju. Ne kažem da smo se oprostili od prva dva mjesta u skupini, ali smo svjesni situacije i radimo sve da se lakše nosimo s njom".

Hoćete li izdržati Super Globe, pa odmah nakon njega gostovanje u Zagrebu koji se jako razočaran vratio iz Szegeda?

"Mislim da hoćemo, da ćemo se do Zagreba i kompletirati, da će nam se možda već na Super Globeu vratiti Wolff, Dušebajev i Sićko. Mislim da ćemo ići pokušati napraviti nešto ozbiljno na Super Globeu, to je veliki izazov za nas. U skupini smo sa San Franciscom, bahreinskom Al Najmom, u polufinalu bismo ako sve bude OK trebali ići na Magdeburg i to bi bila repriza finala Lige prvaka od lani. Takve utakmice su poseban motiv".

Dakle, u Zagrebu ste nakon toga kompletni?

"Vjerujem da će biti tako, znam da to Zagrebu nakon Szegeda neće biti drago, ali ne sumnjam u dobru utakmicu. Moram priznati da je Zagreb ugodno iznenadio ove sezone".

Razgovarali ste s izbornikom Perkovcem?

"Jesam, ali prvi put moram reći da mi je sve malo nepoznanica. Puno je igrača, trebamo prvo vidjeti što se od nas očekuje i na koji način, pa ćemo tek onda vidjeti što i kako dalje".

Trenirat će se, nećemo igrati utakmice?

"Pa dobro, najiskrenije meni će i odgovarati nakon brojnih utakmica koje sam već odigrao ove sezone, malo predahnuti od njih i kroz trening se dobro pripremiti i za nastup na Super Globeu. Malo fizičko stanje moram vratiti u normalu".

Kako se čini naša skupina na Euru?

"Često komentiram s Alexom Dušebejevom o tome. Prva utakmica sa Španjolskom, odmah će se znati tko je gdje i šta je. Tako nam je bilo i protiv Egipta i nadam se da smo iz toga izvukli pouke. Bilo bi bolje da smo učili iz tuđih grešaka nego iz naših, ali što je tu je. Austrija i Rumunjska su protivnici koji znaju iskoristiti priliku ako im se pruži,a ja vjerujem da im to nećemo omogućiti".

I za kraj jedno nerukometno pitanje. Gdje je i kako je brat Ivan?

"Nije više u Izraelu, postalo je preopasno, vratio se doma i sada smo na neki način svi mirniji. Nezgodno je bilo slušati, znaš 'palo je tu blizu, ali nije nas'. Nikad ne znaš, zato mi je drago da je doma", kazao je Karačić. 

Video: SPORT CENTAR EP.46 // GORAN KARAČIĆ: Napustio sam Adanu, tražim ambiciozan klub
Kopirati
Drag cursor here to close