Nakon Prce

I Vranješ se oprostio od reprezentacije

"Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima" istakao je između ostalog Vranješ
Sport / Rukomet | 20. 01. 2022. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Prce je prvi digao sidro, još ranije je bilo jasno, još ranije je najavio. Međutim, pomalo neočekivano na isti korak se odlučio još jedan igrač. Vladimir Vranješ. Još jedan od onih super iskusnih igrača koji je dugo vremena u reprezentaciji i čiji je odlazak sigurno biti teško nadoknaditi.

Na ovom prvenstvu nije imao veliku minutažu, imao je problema s ozljedom i možda je to svakako jedan od razloga, ali s Vranješom i bez njega to su definitivno dvije različite reprezentacije. Tri dana nakon što je odigrao utakmicu protiv Španjolske, Vranješ se obratio medijima.

"Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije. Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze. Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio s istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način. Ponosan sam što sam s reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine. Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu. Trudio sam se da uvijek pružim maksimum, u svakoj utakmici, u svakoj minuti koju sam provodio na terenu. Koristim ovu priliku da se zahvalim, prije svega, našim navijačima koji su uvijek bili uz nas i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, koji su prelazili brojne kilometre da nas podrže. Hvala i svim selektorima s kojima sam surađivao - Halidu Demiroviću, Draganu Markoviću, Vojislavu Rađi, Bilalu Šumanu i Ivici Obrvanu. Sa svima njima sam imao izuzetno korektan odnos i od svakog sam ponešto naučio. Hvala mojim suigračima za sve što smo prošli zajedno, svi će mi oni ostati prijatelji za cijeli život. Uvijek ću biti navijač naše reprezentacije i vjerujem da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se plasira na velika takmičenja", poručio je na oproštaju pivot Meshkov Bresta koji je najveći rezultat u karijeri ostvario 2014. godine kada je s Pick Szegedom osvojio EHF Cup. U to vrijeme zajedno s Vranješom u ovoj momčadi je baš Nikola Prce.

Kopirati
Drag cursor here to close