Ima kvaka

Hrvatski rukometaši srušili Nijemce i osigurali Olimpijske igre

Hrvatska je pobijedila Austriju i Njemačku, a matematička potvrda plasmana doći će možda već večeras ako Austrija očekivano pobijedi Alžir.
Sport / Rukomet | 16. 03. 2024. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je protiv Njemačke (33:30) izborila nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Mogu ispasti?

Hrvatska nakon dva kola ima maksimalna četiri boda, dok je Njemačka ostala na dva, a Austrija i Alžir su uoči svog međusobnog dvoboja bez bodova, piše Gol.hr

Kako će plasman na Igre izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, Hrvatska može ispasti još samo po gotovo nevjerojatnom scenariju, odnosno u slučaju da Alžir i Njemačka svladaju Austriju, a onda i Alžir pobijedi Hrvatsku u nedjelju i to s najmanje osam golova razlike.

No, ako Alžir večeras ne pobijedi Austriju, Hrvatska će već tada i teoretski osigurati OI.

Ivan Martinović je postigao osam golova za Hrvatsku, dok je Renars Uscins postigao osam pogodaka za Njemačku.

Hrvatska je sjajno odigrala prvo poluvrijeme u Hannoveru, utakmicu je otvorila s prednosti 4-0 nakon samo pet minuta, a kombinacija pokretljive 5-1 obrane i sjajnog Kuzmanovića na vratima uz raspoložene Martinovića i Šoštarića u napadu donijela je i dodatno povećanje prednosti.

Šesti nastup

Nakon 15 minuta bilo je 9-4, a nakon 20 minuta 11-5 te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom 16-10.

U drugom poluvremenu Njemačka se zahvaljujući probuđenom vrataru Wolffu nakon samo 10 minuta uspjela primaknuti na 19-16, a u 44. minuti i na samo dva razlike (23-21).

Zahvaljujući raspoloženom Uscinsu u napadu neko vrijeme razlika je varirala između dva i tri pogotka za Hrvatsku, a onda su Martinović i Duvnjak atraktivnim udarcima s distance odveli Hrvatsku na 29-25 sedam minuta prije kraja i nalet Njemačke je zaustavljen.

Do kraja susreta Hrvatska je mirno držala prednost od tri do pet golova razlike.

Hrvatski rukometaši bi u Parizu trebali šesti put nastupiti na OI, dosada su osvojili dva zlaza (1996, 2004) i jednu broncu (2012), jednom su bili četvrti, a jednom peti.

Kopirati
Drag cursor here to close