Korona opasno ugrožava turnir

Hrvatska serijom 9:1 do pobjede

Protiv Argentine je Austrija bila oslabljena neigranjem pet igračica, svoj prvi dvoboj drugog kruga SP protiv Brazila dočekale su bez čak sedam igračica iz originalne postave
Sport / Rukomet | 09. 12. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvim utakmicama drugog kruga nastavljeno je Svjetsko prvenstvo rukometašica u Španjolskoj. Hrvatska je u svojoj skupini
savladala Argentinu 28:22, i tako zadržala teoretske izgleda da se domogne nokaut faze, odnosno četvrtfinala. Sam susret ponudio je dosta uzbuđenja, preokreta.

Tako je recimo Hrvatska u jednom trenutku prvog poluvremena imala četiri gola prednosti, ali je na poluvremenu Argentina vodila 14:12. U drugom dijelu sličnu situacija, na kraju je Hrvatska napravila pomalo nevjerojatnu seriju 9:1 za krajnji trijumf.Tee Pijević je skupila 13 obrana, Stela Posavec je postigla osam pogodaka. Kod Argentine sa po pet pogodaka izdvojile su se Luciana Mendoza i Malena Cavo.

U istoj skupini Brazil je bio bolji od Austrije 38:31. Austrijanke imaju nevjerojatnih problema s korona virusom, pitanje je uopće kako će završiti turnir. Protiv Argentine je Austrija bila oslabljena neigranjem pet igračica, svoj pri dvoboj drugog kruga SP protiv Brazila dočekale su bez čak sedam igračica iz originalne postave koja je došla u Španjolsku.

Domaćin, Španjolska je puno teže od očekivanog slomila otpor Japana, završilo je 28:26.

U skupini III, Danska i Njemačka vode glavnu riječ. Danskinje su sredile Mađarsku jedanest razlike, Njemačka je odradila formalnost protiv Konga (29:18), dok je Južna Koreja ostavila Češku na -6.

 

Kopirati
Drag cursor here to close