Poraz u prvoj utakmici

Brazilke prejake za Hrvatsku na startu

"Mi smo odigrali lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega. Ali ako nam netko zabije 30 golova, jasno je da ne možemo pobijediti", mišljenja je Šoštarić.
Sport / Rukomet | 02. 12. 2021. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Brazil je slavio 30:25, što je možda na kraju i solidan poraz s obzirom na to da su rukometašice Brazila na poluvremenu imale prednost od šest golova, čak u pojedinim trenucima osam ili devet razlike.

Dubokom obranom 3-3, Brazilke su stvarale dosta problema Hrvatskoj i u napadu polako stvaraju svoju prednost. Kada su u 18. minuti treći put pobjegle na plus tri, pokušala je klupa Hrvatske razbiti ritam, zvati time out, ali ni to nije pomoglo.

Hrvatska je imala 48, a Brazil 72 posto realizacije napada u prvom dijelu. Arendhardt je skinula nekoliko lopti u nastavku i tako dodatno olakšala posao svojim suigračicama. Hrvatske je u posljednjih deset minuta uspjela serijom 7:3 na kraju spustiti zaostatak do konačnih 30:25.

Sa sedam pogodaka najbolji strijelac Hrvatska bila je Valentina Blažević. Kod Brazila isto toliko Bruna de Paula koja je bila i igračica susreta. Sljedeći nastup Hrvatska ima u subotu 4. prosinca 2021. godine u 18.00 sati protiv Paragvaja.

"Mi smo odigrali lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega. Ali ako nam netko zabije 30 golova, jasno je da ne možemo pobijediti. Primili smo 18 golova u prvom poluvremenu, a to je jako loše. U drugom su poluvremenu cure dale sve od sebe i uspjeli smo to ublažiti. Ali sve ukupno smo promašili puno zicera, puno previše. Ne želim pričati o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu", rekao je nakon utakmice izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić.

Kada su u pitanju ostali susreti prvog kola po skupinama. Japan je u ovoj skupini G odradio lakši trening protiv slabog Paragvaja 40:17. U skupini E do sigurnih i očekivanih pobjeda su stigle Njemačka i Mađarska.

S obzirom na razliku kvalitete između najboljih europskih selekcija i velike većine iz ostatka svijeta, trijumfi Južne Koreje od 14 razlike ili Danske od 18 ne predstavljaju ništa posebno.Austrija je također osvojila dva boda protiv Kine, bez problema završilo je 38:27.

Kopirati
Drag cursor here to close