Počinje svjetska smotra

Hrvatska na početku protiv Brazila

"Cure su sigurno izvukle neka iskustva, igrale su protiv svih tih igračica i znaju sada kako se osjećaju na igralištu kada igraju protiv njih. Nakon tog SP-a koje je osvojio u Srbiji, Brazil nije imao previše uspjeha" kaže izbornik Hrvatske Šoštarić.
Sport / Rukomet | 02. 12. 2021. u 12:05 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom Španjolske i Argentine 23:19, zvanično je počelo dvadeset i peto Svjetsko prvenstvo rukometašica koje će se igrati u gradovima Lleiria, Torrevijea, Castellon de la Plana, Granollers, što je u jednu ruku zanimljivo, jer je za završnicu izabran Granollers, a ne recimo Madrid ili Barcelona. Po prvi put u povijesti imamo 32 reprezentacije, naslov prvaka brani Nizozemska čiji je uspjeh prije dvije godine u Japanu bio jedna vrsta iznenađenja.

U prvom krugu sigurno ćemo biti lišeni nekih velikih uzbuđenja, jer imamo osam skupina po četiri reprezentacije, tri iz svake će se plasirati u nastavak takmičenja u kojem opet imamo četiri skupine po šest. Naravno, opet će biti jako važno koliko bodova će određene selekcije uspjeti prebaciti u drugi krug koji će biti ipak teži, jer iz svake skupine će samo prvi i drugi u četvrtfinale.

Nakon deset godina se na svjetsku scenu vratila i Hrvatska koja je svoje mjesto zaslužila iznenađujućim trećim u Danskoj prije godinu dana.Ovo će biti sedmo Svjetsko prvenstvo na kojemu Hrvatska sudjeluje.

Hrvatska je svjetskim prvenstvima odigrala 47 susreta. Upisala je 26 pobjeda, jedan remi i doživjela 20 poraza. Najveća pobjeda bila je ona protiv Urugvaja 2005. godine, od plus 35 (44:9). Najteži poraz doživjele su naše rukometašice od Norveške na istom prvenstvu. Tada su zaostale 12 pogodaka (25:37). U prvom krugu Hrvatska će igrati protiv Brazila, Japana i Paragvaja. Prvi protivnik je danas Brazil, reprezentacija koja ima jedan naslov svjetskog prvaka, onaj iz 2013. godine uz još jedno četvrtfinale.

"Cure su sigurno izvukle neka iskustva, igrale su protiv svih tih igračica i znaju sada kako se osjećaju na igralištu kada igraju protiv njih. Nakon tog SP-a koje je osvojio u Srbiji, Brazil nije imao previše uspjeha iako je ostao s istom ekipom i sada su na neki način počeli mijenjati te pokušavaju miksom mladosti i iskustva nešto napraviti, ali i mi smo u naponu snage, to je generacija 94.-96. godište plus neke koje su i mlađe te su pune motiva pokazati što sve mogu", poručio je izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić.

Hrvatska je protiv Brazila kroz povijest odigrala pet utakmica, tri puta je slavila, a dva puta je upisala poraz. Najveći problem Šoštariću na startu prvenstva predstavlja ozljeda važne Ćamile Mičijević. Mičijević je nezgodno nagazila na nogu Ane Turk na jednom od posljednjih treninga, pa je ozlijedila zglob desne noge i njen nastup je u susretu protiv Brazila pod upitnikom.

Kopirati
Drag cursor here to close