36-24

Rukomet: Hrvatska deklasirala Maroko

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko sa 36-24 (15-12) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske.

Iako su Marokanci u 14. minuti imali prednost od pet pogodaka (4-9), Hrvatska je već do poluvremena okrenula rezultat (15-13), a u drugom dijelu pokazala svoju nadmoć.

Najbolji igrač Hrvatske u zadnjem nastupu u Husqvarna Gardenu u Jonkopingu bio je Luka Cindrić koji je postigao devet pogodaka. Marin Jelinić je posstigao pet golova, a po triput su se u strijelce upisali Josip Šarac, Igor Karačić, Luka Šebetić, Ivan Martinović i Filip Glavaš. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Kod Marokanaca su prednjačili Rezzouki Reida i Hicham El Hakimy sa po pet pogodaka.

Hrvatski rukometaši će već za dva dana, u četvrtak, 19. siječnja, u Malmou igrati vjerojatno odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Danske, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. Danci su prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug i s tri uvjerljive pobjede osvojili prvo mjesto u skupini H.

Hrvatska u tom dvoboju mora pobijediti da bi zadržala izglede za plasman u četvrtfinale, gdje će zaigrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.

Kopirati
Drag cursor here to close