Uoči dvoboja s Hrvatskom

Andersson: Austrija ima dobre vratare

Dobar posao na golu obavljaju vratari, solidni Thomas Bauer i sve bolji njegov imenjak Eichberger.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2020. u 14:14 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanci su kao domaćini vjerovali da će proći prvi krug, ali teško da su očekivali na ovakav način. S tri pobjede i dva boda. Trojka Janko Božović, Robert Webber, Mykola Bilyk podnosi najveći teret u fazi napada.

Dobar posao na golu obavljaju vratari, solidni Thomas Bauer i sve bolji njegov imenjak Eichberger. Ovaj drugi je u tri utakmice sakupio 31 obranu, posebno raspoložen je bio u posljednjem susretu protiv Sjevernih Makedonaca, kojima je skinuo 15 lopti.  Svoj doprinos u do sada ostvarenom Austrijanaca, svakako su dali Aleš Pajovič kao selektor i njegov pomoćnik legendarni švedski vratar Mattias Andersson, koji je još tamo 2000. godine bio prvak Europe sa Švedskom. Kako kaže Mattias, nešto spektakularno nije napravio u radu s austrijskim vratarima.

''Rekao sam im da uživaju. I moraju znati da na jednom ovakvom turniru mora biti uspona i padova. Važno je da tijekom utakmice ostaju mirni, fokusirani. Jer ako krenu razmišljati o samoj utakmici mogu se naći o problemu. Ja sam njihova podrška, vratar je taj koji brani. Ja sam tu da pomognem prije, za vrijeme i nakon utakmice ili na treningu da dam sve od sebe da prenesem svoje iskustvo. Razgovarao sam s obojicom, pričali smo o tome što znači kada jedan ovakav turnir igrate na domaćem terenu. S kojom količinom pritiska se morate nositi. Kako se mora pristupiti kojoj utakmici, kako se mora pripremiti'', pojašnjava Andersson koji je zajedno s Pajovičem odlučio napraviti jednu promjenu

. Thomas Bauer je bio prvi vratar reprezentacije, a onda je u posljednjoj utakmici priliku dobio Eichberger koji je do ovog Europskog prvenstva tri puta branio za reprezentaciju. Očito je Mattias dobro procijenio.

''Odlučili smo napraviti promjenu jer je Eichberger u boljoj formi. I vidjeli smo što je uradio protiv Sjeverne Makedonije. Ostao je miran, slušao je savjete tijekom utakmice i drago mi je to što vidim''.

Austrija je u drugom krugu, ima dva boda, slijede pravi izazovi?

''Naravno da je to drugi krug, da će biti teško, ali će naša priprema za svaku narednu utakmicu biti ista, ništa se neće promijeniti. Ali ne gledamo predaleko. Idemo iz utakmice u utakmicu. Izborili smo drugi krug, sada ćemo pokušati napraviti još jedan iskorak'', dodao je Mattias Andersson.

Kopirati
Drag cursor here to close