EHF Euro 2024

Hrvatska je posljednji put pobijedila Francusku prije pet godina

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra prvu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva, a protivnik je dobro poznat - najuspješnija rukometna nacija u ovom stoljeću.
Sport / Rukomet | 18. 01. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Ilustracija

Hrvatska igra rukometni 'El Clasico', u novu borbu na Euru u Njemačkoj kreće u Koelnu okršajem protiv Francuza.

Hrvatska i Francuska igrale su gotovo na svakom natjecanju i uglavnom su to bile utakmice za medalju ili plasman u borbu za medalju.

S Francuzima su se hrvatski rukometaši na velikim natjecanjima susreli 25 puta. Francuzi su uspješniji i imaju 15 pobjeda. Hrvatska je slavila devet puta, a jedan susret završio neodlučenim ishodom, piše Sport Klub.

Zadnji put Hrvatska je protiv Francuske slavila na Svjetskom prvenstvu 2019. također u Koelnu, tada su protiv Francuza slavili rezultatom 23:20.

Ta pobjeda nije imala veći rezultatski značaj, jer su Francuzi već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je završila u borbi za peto mjesto.

Iz tog dvoboja, u aktualnom sastavu francuske reprezentacije, koju je i tada vodio sadašnji izbornik Guillaume Gille, nalaze se čak devetorica igrača: braća Nikola i Luka Karabatić, Ludovic Fabregas, Kentin Mahe, Nedim Remili, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Valentin Porte i Melvyn Richardson.

Nakon toga Francuzi su Hrvate pobijedili dvaput, zadnja pobjeda bila je na Europskom prvenstvu 2022. u mađarskom Szegedu (27:22).

Kopirati
Drag cursor here to close