Kraj nadanja

Hrvatice porazom od Španjolske ostale bez četvrtfinala SP-a

Kod Hrvatske su najbolje bile Valentina Blažević (7) i Ana Debelić (4), dok je Španjolske predvodila Barbosa (6).
Sport / Rukomet | 11. 12. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske rukometašice poražene su s 23:27 (9:12) od Španjolske u odlučujućoj utakmici u kojoj su samo pobjedom mogle zadržati izglede za plasman u četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu.

Za Kraljice šoka je zaigrao trenutačno najbolji mogući sastav, bez od ranije odsutnih zbog pozitivnog korona testa Mićijević, Dežić i Krsnik.

I bez te važne trojke Hrvatice su večeras dobro krenule, kad su ušle u zaostatak nekoliko puta su hvatale i gotovo uhvatile priključak, no u završnici su ipak, uz skraćenu rotaciju igračica, posve popustile i priznale poraz.

Kod Hrvatske su najbolje bile Valentina Blažević (7) i Ana Debelić (4), dok je Španjolske predvodila Barbosa (6).

"Nije nama nedostajalo koncentracije nego igrača. Oni su rotirali sedam vanjskih, a mi imamo maksimalno četiri. Kad imaš sedam vanjskih normalno je da možeš imati tempo, a s četiri je to malo teže. Normalno je da tada pada koncentracija. Larissu Kalaus boli rame i jedva dobacuje lopte. Ne pričamo o tome jer se ne želimo vaditi na naše probleme, ali ovdje Hrvatska igra bez pet vanjskih igrača, Mićijević, Krsnik, Dežić, Dora Kalaus i Milosavljević, kad imamo njih mi možemo svakome raditi ogromne probleme", kazao je nakon utakmice hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatskoj ostaje utakmica protiv Austrije u nedjelju, no bit će to revijalni dvoboj.

Kopirati
Drag cursor here to close