20.000 navijača

Hrvati sele u 'rukometnu meku'

Utakmice će igrati u dvorani koja može primiti 20 tisuća navijača, Lanxess Areni koju se slavodobitno naziva rukometnom mekom
Sport / Rukomet | 17. 01. 2024. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je pobjedom protiv Rumunjske potvrdila prvo mjesto u skupini i plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva koji se igra u Kolnu. Ondje ih čekaju četiri nove utakmice i to u spektakularnom okruženju.

Okršaj i s domaćinima

Francuska, Mađarska, Island pa domaćin Njemačka, to su protivnici s kojima se hrvatski rukometaši susreću u drugom krugu. Sve velikan do velikana, no u ključnim ogledima za polufinale izabranici Gorana Perkovca mogli bi imati dodatan vjetar u leđa.

Utakmice će igrati u dvorani koja može primiti 20 tisuća navijača, Lanxess Areni koju se slavodobitno naziva rukometnom mekom, prenosi Gol.hr

Njezina je atmosfera toliko opjevana da se Nijemci, koji u drugi krug ne prenose niti jedan jedini bod, vesele selidbi u Koln jer vjeruju da u takvom okruženju mogu sve pobijediti i otići u polufinale.

"Bit će fantastično. Atmosfera je ondje uvijek fenomenalna, to nas može inspirirati", kazao je Rune Dahmke, a slično razmišlja i njemački rukometaš Timo Kastening.

 

Vatrena atmosfera

"Ovo je meka rukometa", rekao je sa posebnim sjajem u očima, prenosi Sport1.

Osim što se uzdaju u vatrenu atmosferu, Nijemcima u prilog ide još jedan podatak – nikad nisu izgubili utakmicu na nekom turniru u toj dvorani.

Hrvatski rukometaši možda neće nadjačati domaćina u posljednjem susretu, no u prva tri susreta protiv Francuske, Mađarske i Islanda mogli bi igrati u domaćinskoj atmosferi.

Hravtski su navijači priredili sjajnu atmosferu u Mannheimu, pa zašto ne bi u Kolnu koji može primiti još veći broj navijača..

Dodajmo da će hrvatski rukometaši imati jedan bod na početku drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj, jer je Austrija uspjela odigrati 33:33 protiv Španjolske i tako osvojiti drugo mjesto u skupini B te izbaciti Španjolce iz drugog dijela grupne faze.

Utakmice hrvatske rukometne reprezentacije u drugom krugu:

Francuska - Hrvatska (18. siječnja, 18:00)
Mađarska - Hrvatska (20. siječnja, 18:00)
Hrvatska - Island (22. siječnja, 15:30)
Njemačka - Hrvatska (24. siječnja, 20:30)

 

Kopirati
Drag cursor here to close