Europsko prvenstvo

Austrija izbacila Španjolsku: Hrvatska u drugi krug ide s jednim bodom

Zaista prava senzacija! Austrija je odigrala 33-33 protiv Španjolske i branitelje srebre izbacila s Europskog rukometnog prvenstva već u skupini. To također znači da Hrvatska u drugi krug nosi samo jedan bod.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2024. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Slavlje rukometaša Austrije

Austrijanci su krenuli vrlo hrabro i konstantno su imali vodstvo, u nekoliko navrata i plus tri, da bi se na odmor otišlo s plus dva za njih.

Španjolci su do prvog vodstva stigli u 35. minuti i to 19:18. No, Austrijanci se nisu predavali, a nešto malo više od četiri minute prije kraja imali su i plus dva (31-29).

Na to su Španjolci odgovorili novom serijom 3-0 za preokret, no uslijedila je prava drama gdje su Austrijanci zabili deset sekundi prije kraja za 33-33. Furija je imala zadnji napad, ali nisu ga iskoristili.

Španjolskoj je ovo prvi puta u povijesti da ispadaju u prvom krugu Europskog prvenstva. Do ovog turnira su bili jedina reprezentacija kojoj se to nije dogodilo.

Uoči prvenstva su imali niz od šest uzastopnih polufinala, a taj je niz sada prekinut ranije od očekivanog.

U skupini A Francuska je s 33-30 pobijedila Njemačku, te u drugi krug prenosi dva boda. Maksimalan broj bodova u drugi krug tako također nosi i Mađarska iz skupine C koji je u dvoboju za prvo mjesto razbila Island 33-25.

Hrvatska će tako u drugom krugu igrati u skupini s Njemačkom, Francuskom, Austrijom, Mađarskom i Islandom.

Uoči prvih utakmica drugog kruga Francuzi i Mađari imaju dva boda, Hrvati i Austrijanci po jedan, a Island i Njemačka su bez bodova.

Hrvatska u drugom krugu:

Hrvatska - Francuska - 18. siječnja u 18 sati

Hrvatska - Mađarska - 20. siječnja u 18 sati

Hrvatska - Island - 22. siječnja u 15.30 sati

Hrvatska - Njemačka - 24. siječnja u 20.30 sati

Kopirati
Drag cursor here to close