U najavi dvoboja protiv Danske

Horvat: Danci ne vole tuču, moramo napraviti rat, dramu

"Obrana mora biti maksimalno agresivna. Znamo da Danci baš ne vole kontakt, ne vole tuču, i jednostavno moramo napraviti rat i dramu od te utakmice", kaže Horvat.
Sport / Rukomet | 18. 01. 2023. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan odmora pa slijedi ono najvažnije. Borba za četvrtfinale Svjetskog prvenstva, borba za Olimpijske igre u Parizu. Bolje rečeno, kvalikacije. Nakon uvjerljivog poraza od Egipta, Hrvatska nema previše izbora. Mora pobjediti Dansku. Pa na kraju pričekati ishod utakmice između Egipta i Danske na kraju ovog kruga. Već nakon Maroka, izbornik Hrvatske se suočava sa pitanjima koja se vezana za Dansku, očekivano bilo je ih više nakon Maroka.

"Sigurno da je obrana ono što će biti odlučujuće u utakmici s Dancima. No, svi segmenti protiv takvog suparnika moraju štimati. Napad mora biti dobro vođen, ciljan, strpljiv i discipliniran, da se Danci tu ne rastrče. Obrana mora biti maksimalno agresivna. Znamo da Danci baš ne vole kontakt, ne vole tuču, i jednostavno moramo napraviti rat i dramu od te utakmice. Dobru utakmicu smo odigrali protiv Danaca u Mađarskoj na prošlom prvenstvu, tako da ćemo iz te utakmice uzeti neke stvari koje su bile dobre i probati spremiti iznenađenje dva, te se nadati da će svi segmenti igre, od golmana i obrane do napada, funkcionirati.

Kopirati
Drag cursor here to close