Gol Ilića zakomplicirao situaciju

Hoće li opet Francuzi kalkulirati?

što se Hrvatske tiče, treba pobijediti Ukrajinu i nadati se da će Francuska dobro odraditi posao protiv Srbije. Podsjetimo, Hrvatska je ostala bez Olimpijade kada je u posljednjem susretu kvalifikacijskog turnira Portugal savladao Francusku.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2022. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gol koji je postigao Vanja Ilić u posljednjim sekundama susreta bi mogao imati svoju težinu u konačnom raspletu skupine C.
Ovaj gol garantira reprezentaciji Srbije prolazak dalje u slučaju bilo kakvu pobjede protiv Francuske s minimalno 25 postignutih golova.

Ako i ne zabiju 25 golova, Srbija ide dalje uz pobjedu od 2 ili više gola razlike. U takvom raspletu, Francuska i Srbija zauzele prva dva mjesta, i to tim redom.Da Srbi nisu postigli taj zadnji gol, trebalo bi im tri razlike viška protiv Francuza, a da je Hrvatska poentirala za plus pet u svom zadnjem napadu, tada bi sve bilo drugačije.Naime, tada bi Hrvatska ispala jedino ako bi Srbija dobila Francusku s točno pet pogodaka viška i minimalno 27 postignutih golova.

Dakle, što se Hrvatske tiče, treba pobijediti Ukrajinu i nadati se da će Francuska dobro odraditi posao protiv Srbije. Podsjetimo, Hrvatska je ostala bez Olimpijade kada je u posljednjem susretu kvalifikacijskog turnira Portugal savladao Francusku.

Kopirati
Drag cursor here to close