Sjajno finale

Francuskinje ponovo na tronu

U finalu smo opet gledali atomski rukomet. Olivier Krumbholz je sjajno posložio selekciju. Horacek, Nze Minko, Grandveau, Foppa. Uigrana selekcija kojoj možete zaustaviti jednu ili dvije igračice, ali će krenuti ostale.
Sport / Rukomet | 17. 12. 2023. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2016. godine se završnica bilo kojeg velikog takmičenja teško može zamisliti bez selekcije Francuske. Osam postolja. Svjetske prvakinje, europske, zlatne na Olimpijadi. Od večeras su zvanično opet najbolja reprezentacija svijeta, treći put u svojoj povijesti.

U velikom finalu, bolje rečeno reprizi finala od prije dvije godine, ženska rukometna reprezentacija Francuske je uzvratila Norveškoj. Nakon sjajne utakmice 31:28. Potpuno zasluženo. Jer ne treba zaboraviti da je Francuska u polufinalu razbila Švedsku.

U finalu smo opet gledali atomski rukomet. Olivier Krumbholz je sjajno posložio selekciju. Horacek, Nze Minko, Grandveau, Foppa. Uigrana selekcija kojoj možete zaustaviti jednu ili dvije igračice, ali će krenuti ostale. Uostalom, realizacija večeras je bila velikih 69 posto.

Nisu niti Norvežanke bile loše u realizaciji, ali je broj igračica u listi strijelaca ipak nešto manji. S krila dva promašaja, plus dva sedmerca, s devet metara četiri.

U takvoj situaciji Norveška nije imala šanse. Bolje rečeno od trenutka kada je Francuska prvi put povela četiri razlike, 19:15 u 27. minuti. Do kraja utakmice Norveška je bila u zaostatku, dva do četiri gola. Tamara Horacek i Léna Grandveau su postigle po pet golova, Valentini i Kanor su dodale po četiri. Glauser i Sako su imale po četiri obrane. Nora Mork je na drugoj strani zabila osam golova, Oftedal šest. Lunde je imala sedam obrana, Solberg samo dvije.

U uzbudljivom susretu za brončanu medalju Danska je pobijedila Švedsku 28:27. Mie Hojlund je kod 27:26 iz jednog solo prodora zabila gol odluke, Linn Blohm je smanjila, ali Švedska više nije imala vremena za izjednačiti, jer su Dankinje sačuvale loptu do kraja utakmice. Danska ima tri olimpijska zlata i tri europska zlata, a uz to i tri europska srebra. Ukupno 16 medalja na velikoj sceni.

Danska je druga u Europi, treća na svijetu. Kod Danske Anne Mete Hansen, Mie Hojlund i Kristina Jorgensen po 5 pogodaka, 7 obrana Sandre Toft, a kod Švedske samo 5 obrana Bundsen, a najefikasnije Mellgaard i Blohm sa 7, te Axner s 4 gola.

Kopirati
Drag cursor here to close