Završnica Svjetskog prvenstva

Norveška sa sirenom, Francuska bez problema

U produžetku opet neizvjesnost, uzbuđenja, na kraju Henny Reistad svoj 15 gol na utakmici postiže sa zvukom sirene
Sport / Rukomet | 16. 12. 2023. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu SP rukometašica u danskom Herningu u nedjelju igrat će dvije najbolje reprezentacije današnjice - Norveška i Francuska.
I dok je Francuska na putu do finala razbila Švedsku, Norveška je prošla pravu dramu protiv Danske. Koja je odigrala sjajno prvo poluvrijeme.

Od početka utakmice rukometašice Danske su nametnule svoj ritam, do poluvremena je to bilo velikih 14:9, ali se Norvežanke nisu predavale. Imala je Danska dva gola prednosti tri minute prije kraja, ali ni to nije bilo dovoljno za finale. Norveška je golom Skogrand došla na -1, nakon čega je na drugoj strani Jorgensen napravila tehničku pogrešku. Reistad postiže gol za egal 22:22, Dankinje ne realiziraju napad pa su u velikom problemu.

Posebno nakon što je Solberg s krila zabila za prvu prednost Norveške. Na kraju se Jorgensen iskupila golom za 23:23 dvije sekunde prije kraja. U produžetku opet neizvjesnost, uzbuđenja, na kraju Henny Reistad svoj 15 gol na utakmici postiže sa zvukom sirene. Susret su vodili BiH suci Amar i Dino Konjičanin, a najefikasnije su bili kod Danske Jorgensen sa 7 i Hansen s 5, a kod Norveške Reistad 15 i Oftedal 5 golova. Utakmicu su vodili suci iz BiH, Amar i Dino Konjičanin.

U drugom polufinalu Francuska je opravdala očekivanja. Već nakon prvog poluvremena je Švedska bila u velikom zaostatku, na semaforu je stajalo 19:11.

Probale su rukometašice Švedske nešto u nastavku, ali nije išlo. Na kraju je Francuska slavila 37:28.Najbolji strijelci su bili kod Francuske Horaček 9, Foppa 5, kod Švedske Hagman 5, Carlson i Blohm po 4 gola. Norveška i Francuska već imaju osiguran nastup na OI u Parizu, susret za treće mjesto između Danske i Švedske će biti za olimpijsku vizu. Za peto mjesto igrat će Njemačka - Nizozemska, a za sedmo Crna Gora - Češka. Ta mjesta određuju pozicije u kvalifikacijama za OI.

Kopirati
Drag cursor here to close