Kroz produžetke

Francuska nakon drame četvrti put prvak Europe

Fabregas je bio sjajan, zabio je osam golova, uz 80 posto realizacije. Remili je dodao pet, s krila su Francuzi postigli sedam golova, Lenne četiri.
Sport / Rukomet | 28. 01. 2024. u 20:22 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakva borba. Žestoka do posljednjeg trenutka. Na kraju je sve stalno u tih pet minuta drugog produžetka. Dika Mem koji u 65. minuta utakmice nije postigao niti jedan gol, postiže dva. Gidsel je u presudnom trenutku prodao jednu loptu, dok je gol vrijedan naslova prvaka Europe zabio Prandi.

Jeste Gidsel postigao gol, ali premalo je bilo th desetak sekundi Dancima. Iz presinga su Francuzi izašli tako što je Lenne postavio konačan rezultat 33:31. Četvrti put u svojoj povijesti Francuska je najbolja u Europi. Ponovo nakon deset godina.

Drugačije nije niti moglo završiti. Kada su u pitanju ovakve dvije reprezentacije. Utakmice koja je imala neki čudan svoj početak. Jedni i drugi su se mučili u realizaciji, posebno u situacijama s igračem ili dva više.

Tako su Francuzi prvi put poveli dva razlike kada su imali jednog odnosno dva igrača manje, a onda su Danci uzvratili na sličan način. Emil Nilsen je sjajno branio u tim trenucima, do 14 minute je sakupio šest obrana, pa je Danska napravila preokret. Serija 5:0 za 9:6. Pokušavali su jedni i drugi provući koji brzi centar, ali uglavnom je to bila žestoka borba šest na šest. Danci su igrali svojih 6-0, gdje su Hald i Saugstrup glavne poluge. S druge strane Francuska je igrala svojih 6-0, u kojoj najveći teret podnose Nikola Karabatić i Fabregas. Francuzi su imali neke svoje mini serije.

Dva puta po dva gola, jednom tri, ali Bellahcene baš i nije bio na nivou, posebno ako se poredi s Nilsen. najveći problem Francuza bili su promašeni ziceri, a njih pet promašili su pivoti Fabregas i Tournat i Mem koji to inače ne promašuje.

Danci su drugi dio otvorili 3:0, Francuzi su ih lovili, uspjeli su kad je Fabregas zabio za 23:23, sedam minuta prije kraja. Čak su poveli i kad je Mahe zabio za 25:24. Hansen je na drugoj strani neumoran, vuče Dansku. Šestim golom u nastavku Danska je opet za mali korak ispred. Danska je imala napad za pobjedu, time out, ali je izgubila loptu i Fabregas je zabio. Hansen je probao deveterac, ali ni blizu.

U prvom produžetku smo vidjeli četiri gola, bilo je 2:2. U takvoj utakmici jedna lopta znači puno. Mema kojeg nije bilo nigdje se ukazao, jednu loptu je obranio Bellahcene i Francuska je ponovo na tronu. Fabregas je bio sjajan, zabio je osam golova, uz 80 posto realizacije. Remili je dodao pet, s krila su Francuzi postigli sedam golova, Lenne četiri. "Gurali" su cijelu utakmicu na šest metara (10/16).

Nielsen je kod Danske imao 15 obrana, ali nije bio u drugom dijelu kao u prvom. Landin također nije bio pravi. Hansen je sa svojih devet golova došao do brojke od 296 postignutih, Gidsel je dodao osam. Danska će priliku za revanš tražiti na Olimpijskim igrama. U Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close