Uoči Svjetskog

Duvnjak: Bit će teško i zahtjevno

"Dobri smo, fali nam dosta igrača, ali ne trebamo tražiti alibi", kazao je Duvnjak.
Sport / Rukomet | 01. 01. 2023. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već prvi dan Nove godine okupili su se hrvatski rukometaši na završnim priprema za nastup na SP koje će se od 11. do 29. siječnja igrati u Švedskoj i Poljskoj. Hrvatska će igrati u Švedskoj, prvo u Jonkopingu, pa u Malmou, a prvi protivnik 13. siječnja će nam biti Egipat.

Hrvoje Horvat malo je promijenio tim u odnosu na prvi dio priprema. Silom neprilika zbog ozljede ramena iz njega je otpao Tin Lučin, a pripreme ne nastavlja ni Karpo Sirotić, srednjak PPD Zagreba. Dvojica novih igrača su Tomislav Severac, lijevi bek Nexea i Jakov Gojun, obrambeni specijalist Zagreba, igrač velikog iskustva u reprezentativnom dresu, pišu Sportske novosti

Četiri dana treninga 

Okupili su se većina u Zagrebu, iz hotela Westin kasno popodne krenuli prema Poreču u kojem će im se priključiti svi ostali. Slijede im četiri dana intenzivnog treninga, a onda počinje Croatia Cup. U petak igramo s Makedonijom (20.15), u subotu smo slobodni, igraju Makedonija i Izrael, a u nedjelju nam je drugi protivnik u ovom dijelu priprema i posljednji uoči starta SP Izrael (20.15).

Izbornik Hrvoje Horvat ima plan.

"Plan je da poradimo na obrani i tranziciji u prvom redu. Svjesni smo svojih problema, morali smo shodno tome reagirati, jer smo ostali bez četiri važna obrambena igrača u sličnom segmentu igre - Mandića, Jaganjca, Lučića i Mamića, pa smo u tom pravcu taj dio željeli pojačati Gojunom koji je iskusan igrač", kazao je. 

Na startu SP možemo prijaviti 20 igrača, od tih 20 16 ih može biti u timu za jednu utakmicu.

Inače, imamo 35 igrača na širem popisu i s njega svaki može uskočiti u tim ulaže li se za to potreba.

"Prvo bitno smo planirali ići sa 18 igrača, ali kakao stvari stoje to će sada biti 19. Polako, vidjet ćemo kako će sve teći, kako će ići s priprema. Imamo i problem s Martinovićem koji nije tako jak, ali treba biti oprezan treba ga pomalo uključivati u rad do starta SP. Treba nam sreće i zdravlja, za ostalo ćemo se pobrinuti. Želimo imati jaki kolektiv i da nas izostanci ne remete puno".

Osam treninga i dvije utakmice…

"Neke stvari treba ponoviti, revidirati, dobra obrana treba biti temelj iz kojeg trebaju doći lakši golovi. To bi smo trebali pokazati u dvije utakmice na Croatia cupu koji slijede protiv Makedonije i Izraela. Vidjet ćemo kroz pripreme tko će se nametnuti".

Imali li pritiska za Egipat koji nam je na startu?

"Još ne mislimo na tu utakmicu, dali smo prednost našoj izvedbi. Respekt je maksimalan, kao i protiv svakog sljedećeg protivnika. Utakmica jest bitna, može usmjeriti prvenstvo, ali ne mora biti presudna. Pritisak? Svi smo mi ovdje svjesni toga, on se stvara ponaosob u glavama. Dečki znaju koliko je važno ovo natjecanje, ne bježe od odgovornosti. Hrvatska ima visoki rejting u svjetskim okvirima i tako će ostati", zaključio je Hrvoje Horvat.

S timom iz Zagreba prema Poreču na Novu godinu je krenuo i kapetan Domagoj Duvnjak koji kaže:

"Nisam dočekao Novu godinu, zaspao sam u 23:20, pa me probudio vatromet, pa smo si čestitali i opet sam zaspao. Bit će dosta teretane, fizike, trčanja, važno je samo da ostanemo zdravi i da onda odigramo dobar turnir. Dobri smo, fali nam dosta igrača, ali ne trebamo tražiti alibi. Moramo naći pozitivnu atmosferu, kemiju i da to prenesemo na teren. Prošli put nisam bio tu i drago mi je da ćemo svi skupa ponovo biti zajedno na terenu. Bit će teško, zahtjevno, ne znamo sve o sebi, ali vjerujem da nas s pozitivnom atmosferom može puno toga pogurati naprijed i da ćemo doći do trećeg grada u Švedskoj na kraju", zaključio je za početak Domagoj Duvnjak.

Hrvatska za SP

Vratari: Kuzmanović, Slavić, Šunjić.

Lijeva krila: Jelinić, Mihić.

Desna krila: Glavaš, Kraljević.

Pivoti: Musa, Šipić, Grahovac, Šušnja.

Lijevi vanjski: Srna, Šarac, Severac, Gojun.

Srednji vanjski: Duvnjak, Cindrić, Karačić.

Desni vanjski: Martinović, Klarica, Šebetić.

Kopirati
Drag cursor here to close