Velike ambicije

Musa uoči Svjetskog prventstva: Hrvatska je uvijek favorit

Prva faza priprema počela je današnjim okupljanjem u Zagrebu, nakon kojeg reprezentativci kreću u Poreč.
Sport / Rukomet | 28. 12. 2022. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu kojemu će od 11. do 29 siječnja domaćini biti Poljska i Švedska.

Prva faza priprema počela je današnjim okupljanjem u Zagrebu, nakon kojeg reprezentativci kreću u Poreč.

Osim pripremnih treninga reprezentativci će odigrati i dvije prijateljske utakmice s Italijom, piše HRT. Prva će biti otvorena za javnost 29. prosinca u Puli, dok će se druga, koja je na rasporedu dan kasnije odigrati bez gledatelja.

"Hrvatska je, po meni, uvijek favorit i traži pobjedu u svakoj utakmici. Mislim da je to Hrvatska pokazala zadnjih 15-ak godina. I mislim da se mi trebamo tako postaviti. Trebamo cijeniti svakog suparnika, ali moramo znati da smo mi kao reprezentacija uvijek bili dobri. Uvijek su svi računali na nas, tako da i mi to moramo početi shvaćati, da smo jaki", rekao je Željko Musa.

"Mislim da je u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji uvijek dobra atmosfera i svi se rado odazivaju i svi žele nešto više napraviti. Sigurno da uz to zajedništvo treba i malo sreće. Hrvatska nogometna reprezentacija je pokazala što znači zajedništvo. Bili su ponizni, igrači koji su prije bili glavni nositelji su prihvatili ulogu doslovno da sjede na klupi. S time su pokazali što znači biti dio hrvatske reprezentacije", dodao je Musa.

Hrvatska će u skupini igrati protiv Egipta, Maroka i SAD-a, a kao i uvijek ambicije su veliki, prva od njih je izboriti četvrtfinale, a tako i nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close