Nisu samo Kauboji u hendikepu

Francuzi i Španjolci oslabljeni dolaze na Svjetsko rukometno prvenstvo

Neke rukometne velesile neće na Svjetsko prvenstvo doći u najjačem sastavu, a izostanci će najviše koštati trećeplasirane i četvrtoplasirane sa SP-a 2021. godine u Egiptu, Španjolce i Francuze.
Sport / Rukomet | 22. 12. 2022. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaskom u novu 2023. godinu odmah nas čeka jedno veliko natjecanje. Riječ je o Svjetskom rukometnom prvenstvu, koje se održava od 11. do 29. siječnja u Poljskoj i Švedskoj.

Na njemu će sudjelovati 32 reprezentacije, no favoriti su, kao i uvijek, isti - oni za koje smo navikli da na velikim natjecanjima osvajaju medalju.

No, neki od njih neće na prvenstvo doći u najjačem sastavu, a izostanci će najviše koštati trećeplasirane i četvrtoplasirane sa SP-a 2021. godine u Egiptu, Španjolce i Francuze.

Poznato je kako je kod Pijetlova situacija najteža jer Guillaume Gille na raspolaganju neće imati neke od najvažnijih igrača, javlja Gol.hr.

Svakako im je najvažnije ime lijevo krilo Montpelliera Hugo Descat, a osim njega na prvenstvo ne dolaze Timothey N'Guessan iz Barcelone, Aymeric Minne iz Nantesa, pričuvni reprezentativni vratar Wesley Pardin te obrambeni specijalist Karl Konan.

Španjolci na raspolaganju neće imati desno krilo Aleixa Gómeza Abella, kao niti bitnog pucača Aitora Ariña.

Nije bez problema niti Hrvatska, kojoj sigurno nedostaju David Mandić, Halil Jaganjac i Marko Mamić, a od poznatih igrača vrijedi spomenuti kako će Poljskoj nedostajati trenutačno prvi strijelac Lige prvaka, PSG-ov pivot Kamil Syprzak.

Hrvatska će prvi krug prvenstva igrati u skupini s Egiptom, Marokom i SAD-om, Španjolce čekaju Čile, Iran i Crna Gora, a Francuzi će odmah morati na Poljsku i Sloveniju te Saudijsku Arabiju.

Kopirati
Drag cursor here to close