Još jedan u nizu

Doborac izbornik rukometne reprezentacije BiH

Nakon Smajlagića koji je očito ušao u konflikt s pojedinim igračima na posljednjem Europskom prvenstvu, savez je odlučio potražiti neko novo ime.
Sport / Rukomet | 08. 04. 2024. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idemo dalje. Ako se jedna reprezentativna selekcija može pohvaliti velikim imenima koja su bila na klupi onda je to definitivno
muška rukometna. Hasanefendić, Arslanagić, Kamenica, Obrvan, Smajlagić, sve su priznata i velika rukometna imena.

Nisu za odbaciti niti Demirović, Marković, Šuman, ali kada se podvuče crta, jedno Svjetsko i tri Europska je izborila reprezentacija BiH. Daleko manje od onoga što se očekivalo.

Nakon Smajlagića koji je očito ušao u konflikt s pojedinim igračima na posljednjem Europskom prvenstvu, savez je odlučio potražiti
neko novo ime. Ovaj put se radi o bivšem reprezentativcu Damiru Doborcu koji je već bio u stručnom stožeru reprezentacije BiH.

Četrdesettrogodišnji Doborac je nekadašnji reprezentativac Bih za koju je u 98 nastupa postigao 336 golova, a trenutno obavlja funkciju trenera Gračanice. U igračkoj karijeri Doborac je igrao na poziciji srednjeg beka, a nastupao je za Gradačac, Gračanicu, Prato, Cimos Koper, Bosnu Sarajevo, Magdeburg, Constantu, Dinamo Minsk, Kadetteten Schaffhausen i TV Huttenberg.

Vrlo brzo Doborca čekaju i prva iskušenja jer reprezentacija BiH sljedećeg mjeseca igra utakmice play offa protiv Portugala za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close