Prvo golman pa izbornik

Burić i Smajlagić se prepucavaju preko medija

"Mi volimo da ostanemo u onom periodu kada smo osvajali medalje, osamdesete i devedesete. Teško se pomjeramo s tih distanci i mnogo teško prihvaćamo nove stvari", govorio je Burić
Sport / Rukomet | 22. 02. 2024. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da situacija ne funkcionira na relaciji izbornik - golman, vidjelo se to nakon poraza od Nizozemske na Europskom prvenstvu. Benjamin Burić je onako u prolazu za komentar utakmice " Pitajte izbornika". Izbornik Smajlagić nije previše polemizirao, Benjamin je sljedeću utakmicu gledao s tribina.

Prvenstvo se završilo, ali čini se repovi su ostali. Flensburg je u okviru Europske lige EHF gostovao u Novom Sadu, Vojvodina je bila protivnik. Završilo je 26:36, Benjamin je bio prvo ime utakmice s 15 obrana. Nakon utakmice je pričao o rukometu u Europi, ali i na ovim prostorima.

"U svakom slučaju ima puno obrazovanih trenera. Ja sad samo govorim o razlikama koje sam ja uočio. To je moje mišljenje, sad će se mnogi naljutiti, to uvijek tako bude, ali mislim da puno više obrazovanih trenera i puno više ljudi investira u sebe gore na sjeveru nego kod nas. Mi volimo da ostanemo u onom periodu kada smo osvajali medalje, osamdesete i devedesete. Teško se pomjeramo s tih distanci i mnogo teško prihvaćamo nove stvari. Mislim da treba da prihvaćamo nove stvari, rukomet se mnogo promijenio, mnogo ide naprijed", rekao je za Mondo. Dan poslije, reagirao je izbornik Smajlagić.

"Te fraze su već ustaljene – zastarjeli rukomet, moderni rukomet. On je igrao osamdesetih, devedesetih pa zna?", počeo je svoje izlaganje Smajlagić te dodao:

"Nije srž problema u tome što je gospodin Burić rekao, već financiranje sporta. To je pitanje za predsjednika i direktora kluba kako se oni bore da nađu novac. Dajte mi budžet nekog kluba, a da je jednak budžetu nekog kluba u Bundesligi ili, recimo, prosječnog kluba u Francuskoj. Dajte mi jedan klub u BiH koji ima budžet pretposljednje ekipe u Francuskoj ili posljednje ekipe u Bundesligi. Pa ćemo sutra kad igramo protiv njih reći 'moramo pobijediti'. Nerealno", uzvratio je Smajlagić

Kopirati
Drag cursor here to close