"Sigurno možete podnijeti dvosatni let"

Danci naljutili Šveđane: Zašutite!

Nadali su se da će Egipćani izvesti još jednu senzaciju i izbaciti Šveđane, kako bi oni mogli igrati u Stockholmu, ali sinoć je stigla vijest koja je razočarala danski rukomet.
Sport / Rukomet | 26. 01. 2023. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danski rukometaši razbili su Mađarsku s 17 golova razlike (40:23) i osigurali plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Za finale će igrati protiv Španjolske, a utakmica će se igrati u poljskom Gdanjsku što im nikako nije po volji.

Već su neko vrijeme danski mediji, ali i rukometaši kalkulirali gdje će igrati polufinale Svjetskog prvenstva. Nadali su se da će Egipćani izvesti još jednu senzaciju i izbaciti Šveđane, kako bi oni mogli igrati u Stockholmu, ali sinoć je stigla vijest koja je razočarala danski rukomet, piše Gol.hr

"Hrvatski krvnik" nije imao dovoljno snage za još jednu senzaciju, dalje su prošli Šveđani koji će tako pred svojim navijačima tražiti prolaz u finale protiv Francuske, dok će Danci preseliti u poljski Gdanjsk.

Takve kalkulacije žestoko su razjarile švedskog novinara i kolumnista Patricka Ekwalla koji već godinama prati europski, ali i svjetski rukomet. U kolumni za list Expressen je napisao da se Danci nemaju na što žaliti, piše TV2:

"Dancima je bilo ugodno u Malmoeu jer su imali polusatno putovanje preko mosta do Švedske. Utakmice su igrali na domaćem terenu pred 10 tisuća svojih navijača i to utakmice koje su vjerojatno mogli pobijediti s izbornik Nikolajem Jacobsenom na vratima", napisao je švedski novinar pa dodao:

"Siguran sam da Mikkel Hansen i Danska mogu podnijeti dvosatni let prije polufinala, kada imaju lagani četvrtfinalni dvoboj protiv Mađarske. Zato Danci, zašutite. Do sada ste živjeli luskuzno, zaključio je ogorčeni švedski novinar.

Kopirati
Drag cursor here to close