Švedska i Francuska u polufinalu

Desbonet i Palicka u glavnim ulogama

Desbonnet je imao 14 obrana, Fabregas i Remili su zabili po pet komada. Golla je kod Njemačke bio na šest od šest, Knorr je uz slabu realizaciju dodao pet, Wolffu je slaba utjeha njegovih 16 obrana.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2023. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska i Francuska će igrati u drugom polufinalu Svjetskog prvenstva za rukometaše. Švedska je u svojoj Tele2 Areni sredila Egipat 26:22, dok je Francuska bila bolja od Njemačke 35:28. Oba susreta prošla su u znaku golmana, ili bolje rečeno golmani su definitivno bili ključno. U slučaju Švedske je to Andreas Palicka, kod Francuza drugi golman Desbonnet.

Egipćani su dobro otvorili utakmicu, u nekoliko navrata su imali dva gola prednosti, a onda je na scenu stupio Palicka. Od 23. minute do kraja poluvremena kao da je gol Švedske bio začaran. Palicka će do odmora sakupiti osam obrana, dok će Švedska velikom serijom 6:0 doći do velike prednosti 14:9.

Egipat jeste u jednom trenutku drugog dijela došao na -3, na devet minuta prije kraja, ali to je bilo sve od ove reprezentacije na ovom turniru. Idu dva gola Sandella, dva Ekberga, pa je završnica utakmice lišena bilo kakve neizvjesnosti. Niclas Ekberg je utakmicu zaključio bez promašaja uz šest golova. Palicka je imao 13 obrana. Kaddah i Mahmoud su postigli po pet golova, Hendawy je imao 11 obrana, ali uzalud.

Njemačka je protiv Francuske također dobro krenula. Prvo 7:4, nakon toga i 11:8, ali je na poluvremenu bio egal, 16:16. Što je ipak bilo malo previše golova za ove dvije selekcije u ovakvoj utakmici. Kad je Knorr zabio za 20:18, malo tko je u dvorani mogao očekivati uvjerljiv poraz Njemačke.

Međutim, tada se na golu Francuske ukazao Remi Desbonnet. Počeo je jednostavno sve braniti, sa šest metara, s krila, hvatao je žive lopte, jednostavno je bio fenomenalan. Uz njegove sjajne obrane, uklopila se odlična realizacija Francuske u napadu, pa su serijom 5:0, brzo sa -2, došli na +3. Kako je Desbonnet branio, tako je u fazi napada Francuskoj bilo sve lakše. U situaciji sedam na šest Njemačka je primila dva gola, iz kontri su Francuzi zabili čak deset golova. U jednoj ovakvoj utakmici, to je ogromna prednost.

Do kraja utakmice imali smo još dvije mini serije Francuske, dva puta po 3:0, što je na kraju i rezultirali uvjerljivom pobjedom. Drugo poluvrijeme Francuska je dobila sedam razlike. Desbonnet je imao 14 obrana, Fabregas i Remili su zabili po pet komada. Golla je kod Njemačke bio na šest od šest, Knorr je uz slabu realizaciju dodao pet, Wolffu je slaba utjeha njegovih 16 obrana.

Kopirati
Drag cursor here to close