EHF Euro 2024

Danci deklasirali Nizozemce, Portugal iznenadio Norvešku

Danska muška rukometna reprezentacija uvjerljivom je pobjedom 39-27 (18-17) protiv Nizozemske otvorila drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a dvoboj skupine II odigran je u Barclays Areni u Hamburgu.
Sport / Rukomet | 17. 01. 2024. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dance je predvodio Mathias Gidsel s devet pogodaka iz deset pokušaja, a po pet golova postigli su Rasmus Lauge, Mikkel Hansen i Simon Pytlick. Niklas Landin je imao osam obrana (8/21).

Kod Nizozemaca je najbolji strijelac bio Rutger ten Velde s osam golova, a pet je postigao Niels Versteijnen.

Nizozemska je do 39. minute bila ravnopravan suparnik Dancima koji su u tom trenutku imali samo jedan gol više (23-22).

Uslijedila je danska serija od sedam golova, četiri je postigao Mathias Gidsel, kojom su Danci otišli na +8 (30-22) u 46. minuti. Do kraja dvoboja Danska je samo povećala prednost protiv šokiranih Nizozemaca.

U prvoj utakmici skupine II drugog kruga Europskog prvenstva rukometaša u Hamburgu su Portugalci pobijedili Norvežane s 37-32 (18-15).

Ishod utakmice je najvjerojatnije i kraj nadanja Norvežana u borbu za medalje jer su protiv Portugala odigrali katastrofalnu obranu, primivši čak 37 golova.

Norvežani su vodili s tri razlike sredinom prvog dijela, a potom su primili pet uzastopnih golova iz kontri, te se njihova igra raspala. Na samom kraju su došli na samo jedan gol zaostatka, da bi potom primili tri gola u nizu i ubilježili drugi poraz na Europskom prvenstvu.

Kod Portugala su briljirali Pedro Portela s osam golova te Martim Costa sa sedam, dok su kod Norvežana najbolji bili Alex Blonz sa sedam pogodaka i Kristian Blonz sa šest, piše Hina.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close