Pred večerašnji revanš

Čolina: Moramo biti puno efikasniji

"Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da ćemo biti bolji uz podršku publike. Imaćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice. Vjerujem da se na rezultat iz Grčke moći uzvratiti", mišljenja je Čolina
Sport / Rukomet | 19. 03. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH će večeras u tuzlanskom Mejdanu pokušati nadoknaditi sedam golova zaostatka i plasirati se u baraž kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. S obzirom da nije promjena u igračkom kadru u odnosu na prvu utakmicu, čini se kako će opet najveći adut reprezentacije biti navijači. U prvoj utakmici je malo toga išlo za rukom bh rukometašima, najveći problem je predstavljala realizacija, što potvrđuje i skromna brojka od 17 postignutih golova. Za večerašnji trijumf, eventualni prolaz dalje, reprezentacija BiH će morati ponuditi puno više u odnosu na prvu utakmicu.

"Moramo biti puno efikasniji. Imali smo prilike, ali ih nismo realizovali. Imali smo samo tri treninga zajedno prije prve utakmice i bilo je teško uigrati igrače. Mislim da ćemo biti puno rasterećeniji u Mejdanu.Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da ćemo biti bolji uz podršku publike. Imaćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice. Vjerujem da se na rezultat iz Grčke moći uzvratiti. Grčka ima iskusnog trenera i vjerujem da će on svoju ekipu spustiti na zemlju i čak da pokušaju doći do pobjede. Očekujemo da će biti agresivni, ali naša napadačka kvaliteta i naša igra jedan na jedan i dva na dva mora doći do izražaja. Bili smo u grču tamo i nadam se da ćemo to prevazići" naglasio je izbornik Toni Čolina.

Kopirati
Drag cursor here to close