Pred dvomeč sa Grčkom

Reprezentacija oslabljena, Čolina optimist

"Neće biti lagan protivnik, pogotovo u prvom meču. Ja bih najsretniji bio da pokažemo karakter u Grčkoj, a da u Mejdanu ovjerimo prolazak dalje. Sigurno da je Benjamin Burić jaka i velika karika u našem timu", kaže Čolina.
Sport / Rukomet | 14. 03. 2022. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija BiH našla se u vrlo neugodnoj situaciji prije prve utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prvo je Ivica Obrvan digao sidro, a onda su redom krenuli otkazivati dolaske Mirsad Terzić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Dejan Malinović i Dragan Pavlović. Od ranije je poznato
kako neće biti ni Josipa Perića, dok su karijeru barem onu reprezentativnu završili Ivan Karačić, Vladimir Vranješ i Nikola Prce. U takvoj situaciji jako teško je procijeniti što može napraviti reprezentacija u ove dvije utakmice.

Ono što je jeste poznato, reprezentaciju će kroz ova dva susreta baraža voditi trener Izviđača, čovjek koji je vodio juniorsku reprezentaciju i bio pomoćnik Obrvana, Toni Čolina.

"Perić ima problema s tetivom, Malinović sa šakom, Terzića muče leđa, Faljić porezao ruku prilikom pranja čaše, tako da smo bez njega i svaki oblik kontakta može dovesti do komplikacija. Ali tu su momci, naknadno smo pozvali Amira Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića" kaže Čolina koji je analizirao Grčku.

"Neće biti lagan protivnik, pogotovo u prvom meču. Ja bih najsretniji bio da pokažemo karakter u Grčkoj, a da u Mejdanu ovjerimo prolazak dalje. Sigurno da je Benjamin Burić jaka i velika karika u našem timu. S druge strane, s obzirom na to da sam pratio četiri-pet mečeva Grčke, oni dosta mijenjaju svoj stil u odnosu na rivala. Mislim da ovakvu postavu neće imati gdje vidjet i neće se imati na šta pripremiti. To u današnjem rukometu daje prednosti u skautiranju. Mislim da možemo imati traniziciju, trčati sa njima".
O svom statusu i situaciji unutar reprezentacije Čolina je dodao:

"Ja sam bio pomoćni trener Ivice Obrvana godinu, i mene su zamolili da vodim reprezentaciju u ovim mečevima. Organizacija je sasvim normalna i odlična, što se nas tiče, imamo sve moguće uvjete u Hillsu, a ostalo nisu pitanja za nas.Mi moramo misliti na Grčku, imamo samo tri treninga, a dvije utakmice u tjedan. Ja ne mogu misliti šta je i kako je, nego na utakmice koje nas čekaju" kaže Čolina.

Kopirati
Drag cursor here to close