Drugo kolo EHF Europske lige

Čolina: Igramo protiv najbolje ekipe na svijetu

"Jednostavno igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku na svom vrhuncu, koja igra neki svoj najbolji rukomet", istakao je trener Izviđača Toni Čolina
Sport / Rukomet | 24. 10. 2023. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugo vremena ponajbolji europski rukometni klubovi opet dolaze u Ljubuški. Opet, jer igrali su u gradskoj dvorani nekada Barcelona, Kiel, Ciudad Real, Pick Szeged, nakon čega je došla pauza. Devet godina.

Mladi sastav je pod vodstvom trenera Čoline u protekle dvije sezone došao do drugog kola EHF Cupa. Od ove sezone, Izviđač je ponovo u društvu najboljih. Nije Liga prvaka, ali su ekipe i dalje strašno jake. Dinamo iz Bukurešta, Chambéry i Füchse Berlin.

Ekipa koja je trenutačno neporažena u Bundesligi, Füchse Berlin pobjednik EHF Europske lige prošle sezone. Vrhunska u kojoj igraju Gidsel, Lindberg, Kopljar, Chrintz, Bredekjær Andersson, sve redom reprezentativci. Za mladu ekipu Izviđača ovo je veliki izazov.

Video: SPORT CENTAR EP.21 // Mi bez lige, bez sustava napravimo igrača za Ligu prvaka. To je nevjerojatno

"Sigurno da ćemo morati dati naglasak na kontrolu napada jer kontrola napada nas dovodi u situaciju da je lakše braniti tranziciju i da se lakše vratiti u fazu obrane. Füchse Berlin ima problema sa ozlijeđenim igračima, ali su tu neki novi klinci, sjajni mladi Nils Lichtlein srednji bek, Matthes Langhoff lijev bek koji igra u paru sa Lichtleinom, Mihajlo Marsenić ima puno veću minutažu, još su tu neki igrači poput Hansa Lindberga.

Jednostavno igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku na svom vrhuncu, koja igra neki svoj najbolji rukomet. Do sada nikada u svom prvenstvu nisu imali na početku sezone 10-0 omjer. Volio bih kažem, da imamo tu kontrolu napada, znam da će momci dati sve od sebe, da su spremni poginuti na terenu, sada imaju jedno iskustvo više igranja protiv najboljih ekipa u Europi.

Nadam se da će ljudi u dvorani biti ponosni što prije svega gledaju naše momke na terenu, protiv nabolje ekipe na svijetu", rekao je u najavi trener Izviđača Toni Čolina.

Utakmica je na rasporedu od 18 sati i 45 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close