Izbornik rukometaša

Obrvan: Dobio sam odgovore na svoja pitanja

Izbornik Ivica Obrvan je za cilj imao isprobati širi krug igrača umjesto onih dokazanih, odnosno nositelja koji za A tim BiH nastupaju više od jednog desetljeća.
Sport / Rukomet | 08. 11. 2021. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je odradila EHF tjedan po planu, uz pripreme i dvomeč sa selekcijom Mađarske.

Izbornik Ivica Obrvan je za cilj imao isprobati širi krug igrača umjesto onih dokazanih, odnosno nositelja koji za A tim BiH nastupaju više od jednog desetljeća.

Osim što je izostavio nekoliko iskusnih igrača, u dvije utakmice protiv Mađarske je nastojao raspodijeliti minutažu na sve igrače. Rezultat je bio u drugom planu, ali je naš tim u dvorani Erd u Budimpešti upisao dva tijesna poraza od 26:24 u službenom prijateljskom meču igranom u petak te 26:23 u trening utakmici zatvorenog tipa igranoj dan kasnije.

''Odigrali smo opet vrlo korektno držeći se našeg plana da svima damo šansu za igru. Umjesto Burića i Ahmetaševića smo na golu imali Bojića i Hodžića. Igrači u polju su igrali svi osim Klisa i Kadrića'', rekao je izbornik Ivica Obrvan pojašnjavajući pristup i raspodjelu uloga.

''Mogu biti zadovoljan pristupom i angažmanom iako je od prve utakmice prošlo jako malo vremena. Cijelo vrijeme smo bili tu negdje oko rezultata. Pogotovo sam zadovoljan drugim poluvremenom koje je bilo za nijansu bolje nego prvo'', dodao je.

Ukupno je izbornik imao priliku dobiti bolju sliku o mogućnostima ostalih igrača, jer je očito da Zmajeve uskoro očekuje pomlađivanje tima, a ta rekonstrukcija sa sobom nosi i rezultatske rizike.

''Mislim da smo jako dobro iskoristili ove dvije utakmice i proteklih 4-5 dana treninga, da vidimo kako stojimo i tko od igrača nam može u budućnosti pomoći. Kao izbornik sam zadovoljan. Dobio sam odgovore na određena pitanja o pojedinim igračima i vidio što oni stvarno mogu'', zaključio je Ivica Obrvan.

Bilo je to posljednje okupljanje reprezentacije BiH prije priprema za Europsko prvenstvo na rasporedu od 13. do 30. siječnja 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Zmajevi su u grupi E sa Španjolskom, Švedskom i Češkom Republikom.

Kopirati
Drag cursor here to close