Rukometaš SRK Zrinjski za Bljesak.info

Ante Mijatović: Uz malo više iskustva, pravili bi probleme i najboljim momčadima u BiH

"Ovo je momčad sastavljena od mladih igrača, što meni lično odgovara jer sve momke poznajem jako dugo i ono što se kaže znamo jedan drugoga u dušu", reći će lijevi bek SRK Zrinjski Ante Mijatović.
Sport / Rukomet | 06. 04. 2023. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultatski, borba za prvo mjesto u Prvoj ligi FBIH za rukometaše, "na jugu" je završena. U prošlom kolu Čapljina je savladala Zrinjski i tako napravila veliki uspjeh, ulaskom u društvo najboljih.

Igrači SRK Zrinjski su može se reći imali iza sebe još jednu sezonu igračkog sazrijevanja, sakupljanja iskustva na nekim, vrućim i neugodnim drugoligaškim gostovanjima. Mlada, perspektivna momčad je dobrim dijelom sezone bila jedan od kandidata za prvo mjesto, ali su se stvari odlaskom nekih igrača u pauzi između dva dijela sezone promijenile.

Ipak, mladi momci pod vodstvom trenera Mandarića pokazali da tu itekako ima "zaloga" za budućnost. Jedan od igrača na kojima klub svakako gradi svoje planove u budućnosti je Ante Mijatović, momak koji je 2005. godište, koji igra na poziciji lijevog beka.

Bljesak.info: Za početak Ante, koliko dugo se baviš rukometom, kako i zašto si se baš odlučio za rukomet?

"Rukometom se bavim već sedam godina. Jednostavno, odlučio sam trenirati na poticaj prijatelja koji je već trenirao rukomet. Nekako kada sam gledao reprezentaciju Hrvatske, zamišljao sam sebe kao igrača jednog dana u tom dresu," reći će na početku razgovora Ante. 

Bljesak.info: Kako si zadovoljan svojim izdanjem ove sezone?

"Ova sezona je bila dosta teška za mene iz mnogo razloga. Minutaža se teško dobivala, što je bilo i očekivano s obzirom na broj igrača koje trener ima na raspolaganja upravo na mojoj poziciji lijevog beka, pa su stariji momci dobivali više minuta zbog iskustva i svega ostalog. Uz sve to, zaradio sam i malu ozljedu, ali s fizioterapeutom već radimo na oporavku i uskoro bi trebao biti u punom pogonu."

Bljesak.info: Zrinjski je krenuo dobru u sezonu, bio i jedan od kandidata za ulazak u viši rang, međutim prije početka drugog dijela stvari su promijenile kada je u pitanju igrački kadar, što se odrazilo na rezultate.

"Naravno prvi dio sezone je gotovo bio savršen bez poraza, no onda su se stvari promijenile jer su napustili neki važni igrači, što se osjetilo i na rezultatima. Naravno, mi koji smo tu, pokušat ćemo u nekom narednom periodu vratiti Zrinjski tamo gdje i pripada a to je Premijer liga."

Bljesak.info: Zrinjski je nakon ispadanja iz društva najboljih izabrao teži put, oslonio se na igrače iz vlastitog pogona, omladinske škole, koliko to lično tebi odgovara?

"Pa da, to je istina, trenutno je skoro cijela čitava momčad sastavljena od igrača iz omladinskog pogona Zrinjskog. To meni iskreno odgovara zato što sve momke poznajem jako dugo i ono što se kaže poznajemo jedan drugoga u dušu. U takvoj situaciji je puno lakše igrati jer smo svi kao braća."

Bljesak.info: Ante, kakva su tvoja razmišljanja, planovi, misliš li da Zrinjski u nekom narednom periodu može dohvatiti Premijer ligu?

"Mislim da smo perspektivna mlada ekipa i da se svi slažemo međusobno. Situacija u svlačionici je odlična i s još malo iskustva smatram da bi Zrinjski mogao biti dobar protivnik svima u Premijer ligi i da bi svaki protivnik, pa i one najjače ekipe morale itekako namučiti i dobro pripremiti za svaku utakmicu ovdje u Mostaru", kaže Ante na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close