Poznati prvi polufinalisti Lige prvaka

Aalborg šokirao Veszprem, Karačićev Kielce ispao na sedmerce

Pogodak Igora Karačića na nešto više od minute do kraja donio je tračak nade Poljacima. No, u raspucavanju su bili bolji Nijemci (4:3).
Sport / Rukomet | 02. 05. 2024. u 10:27 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati su i prvi polufinalisti rukometne Lige prvaka. Danski Aalborg iznenadio je rukometnu javnost i izbacio mađarski Veszprem, dok je aktualni europski prvak Magdeburg nakon drame raspucavanja sedmeraca izbacio Kielce za koji nastupa Igor Karačić.

Aalborg napravio iznenađenje

Rukometaši Aalborga u prvoj utakmici uzvrata priredili su iznenađenje, eliminirali su mađarskog prvaka Telekom Veszprem. Nakon minimalnog poraza u prvoj utakmici na gostovanju u Mađarskoj (32:31), danas su na svom terenu slavili s uvjerljivih 33:28.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su mladi Mads Hoxer s 9 te Arnoldsen i Hald Jensen s po 5 pogodaka svaki. Odličnu je utakmicu imao i danski vratar Niklas Landin, koji je upisao 14 uspješnih intervencija uz 34 % uspješnosti. Kod Mađara, Fathy Omar i Vailupau su upisali po 5 pogodaka, a 10 obrana vratara Corralesa nije bilo dovoljno za prolaz.

Slavila je mladost nad iskustvom. Veszprem, sačinjen od brojnih reprezentativaca Francuske, Egipta, Švedske, Islanda i ostalih, izbačen je od mlade danske momčadi predvođene legendarnim Mikkelom Hansenom, koji igra jako mali broj minuta, ali služi kao vođa i podrška svojim suigračima.

Mađarska momčad bolje je otvorila utakmicu i činilo se kako će ovo biti jedna rutinska pobjeda, ali od vodstva 7:4 u 10. minuti, sve je stalo. Aalborg pravi seriju 4:0 i radi preokret te od tada uvijek drže vodstvo na svojoj strani.

Izgleda da je falio potpuni angažman glavnog igrača Veszprema, francuskog reprezentativca Nedima Remilija, koji je danas igrao, ali nije bio dovoljno spreman. Naime, trener Momir Ilić je prije početka utakmice najavio kako će Remili konkurirati za utakmicu, ali da se bori s gripom. Francuski desni bek upisao je tek dva pogotka uz četiri promašaja.

Veszpremu je ovo bio 24. nastup u četvrtfinalu prestižnog klupskog natjecanja, ali su Mađari i dalje bez titule prvaka Europe. S druge strane, Aalborg je prvi danski klub koji se u polufinale plasirao po drugi put.

Magdeburg slavio nakon raspucavanja sedmeraca

Njemački Magdeburg izbacio je Kielce nakon raspucavanja sedmeraca. Danas su slavili minimalnim rezultatom 23:22 i tako anulirali Kielceovu pobjedu u prvoj utakmici 27:26. najbolji u redovima Magdeburga bili su Magnusson sa 6 te Claar s pet pogodaka.

Odličnu je partiju odigrao i španjolski vratar u redovima njemačke momčadi Sergey Hernandez koji je upisao 15 obrana. Poljsku momčad predvodio je Alex Dujshebaev s 4 pogotka, a Andreas Wolff upisao je osam obrana. Igor Karačić je postigao tri pogotka uz loš postotak (3/8).

Više od 600 navijača Kielcea pristiglo je u Njemačku pružiti podršku svojim igračima koje kroz cijelu sezonu prate brojni problemi s ozljedama. Dosta ih nije ni očekivalo da će Poljaci dogurati i do ove faze s obzirom na sve probleme, ali ovim je uspjehom trenerski mag Talant Dujshebaev još jednom pokazao svoju magiju.

U više je navrata Kielce imao prednost od dva pogotka razlike te su s tim rezultatom i otišli na odmor (11:13). Drugi dio je pripao Magdeburgu, ali pogodak Igora Karačića na nešto više od minute do kraja donio je tračak nade Poljacima. No, u raspucavanju su bili bolji Nijemci (4:3). Aktualni europski prvaci tako su rezervirali svoje mjesto na final 4 koji se održava u Lanxess Areni u Kolnu.

Polufinalni susreti zakazani su za 8. lipnja, dok će se utakmice za treće mjesto i finale igrati dan kasnije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close