Vrše pritisak na FIFA-u

SP 2022: Kraljevska obitelj traži potpunu zabranu alkohola dva dana uoči prvenstva

Onima koji imaju dovoljno sreće da zauzmu mjesto u loži obećavaju se 'bezalkoholna pića, piva, šampanjac, vina po izboru sommeliera i vrhunska alkoholna pića'.
Sport / Qatar 2022 | 18. 11. 2022. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katarska kraljevska obitelj vrši pritisak na FIFA-u da u potpunosti zabrani prodaju alkohola na svim stadionima Svjetskog prvenstva, samo dva dana prije početka, kako ga mnogi nazivaju, kontroverznog prvenstva.

Ukoliko se zahtjev uvaži, to će značiti da Budweiser, jedan od najvećih sponzora turnira, neće moći prodavati svoje pivo navijačima na utakmicama i moglo bi FIFA-u koštati više milijuna zbog toga što bi time prekršili ugovor s tvrtkom, piše Dailymail.

Ako Budweiser bude zabranjen u dvoranama, tada će jedino mjesto gdje se alkohol može kupiti unutar stadiona biti hospitality box. Onima koji imaju dovoljno sreće da zauzmu mjesto u loži obećavaju se 'bezalkoholna pića, piva, šampanjac, vina po izboru sommeliera i vrhunska alkoholna pića'.

Prodaja alkohola jedva da je jedina kontroverza koja muči Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje se igra zimi jer ljetne temperature u pustinjskoj zemlji često prelaze 40C.

Vrućina će i dalje biti intenzivna, čak i zimi, s dnevnim temperaturama koje se kreću oko 30°C uz ogromnu vlagu.

Wales je već pomaknuo svoje treninge s 13:30 na 16 sati jer su se igrači mučili. Posljednje utakmice u Kataru počet će oko 22 sata po lokalnom vremenu kada će biti svježije, ali neke od ranijih utakmica igrat će se na vrućini od 13 sati.

Katar se također suočava s ozbiljnim optužbama za zlostavljanje radnika migranata koji su izgradili stadione i infrastrukturu za Svjetsko prvenstvo kako bi se nosili s više od milijun navijača koji dolaze u zemlju s redovnim stanovništvom od samo 300.000 - od kojih se smatra da su mnogi umrli na vrućini.

Službeno, Doha kaže da se samo tri smrti mogu izravno pripisati građevinskom projektu. Ali grupe za ljudska prava kažu da je ta brojka vjerojatno u stotinama, a možda i u tisućama.

Kopirati
Drag cursor here to close