Nizozemska i Senegal u osmini finala

Senegal stigao do nokaut faze Svjetskog prvenstva prvi put u 20 godina!

Sve ovo što smo gledali u prvom poluvremenu je bila neka vrsta kamilice u odnosu na ono što će se dogoditi u periodu od 68-70 minute.
Sport / Qatar 2022 | 29. 11. 2022. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Nizozemske koja je kolo prije kraja osigurala prolaz dalje, u osminu finala se plasirala i reprezentacija Senegala.

Nizozemska je u Al Khoru svladala domaćina Katar s 2-0 (1-0). Nizozemci su poveli preko Codya Gakpa u 26. minuti, a u 49. minuti na konačnih 2-0 povećao je Frenkie de Jong.

U susretu odluke, Senegal je zasluženo savladao Ekvador i drugi put u svojoj povijesti izborio nokaut fazu.

Reprezentativci Ekvadora su u današnji susret ušli pod velikim pritiskom s obzirom na to da im je samo pobjeda "igrala" protiv direktnog konkurenta, Ekvadora koji je u prva dva susreta ostavio odličan dojam.

Od prve minute su se igrači Senegala nametnuli, u prvih 15- tak minuta u šansama su se našli Gueye, Dia, Ndiaye, ali gola nije bilo. Senegal je bio bolji, ne uvjerljivo, ali sasvim dovoljno za tu minimalnu prednost nakon prvog poluvremena. Do koje će Lavovi Tarange doći tri minuta prije kraja regularnih 45. Sarr je prošao po boku, pa iako je imao pratnju jednog igraća Ekvadora, utrčao je u liniju kretanja Hincapiea i skrivio jedanaesterac.

Reprezentativci Ekvadora su protestirali, tvrdeći sa se radi o klasičnom "remplanju" ali uzalud. Sarr je precizan, pa je Senegal na 45 minuta od prolaska u osminu finale. Sve ovo što smo gledali u prvom poluvremenu je bila neka vrsta kamilice u odnosu na ono što će se dogoditi u periodu od 68-70 minute. Prvo je nakon prekida, kornera, Ekvador stigao do izjednačenja, Caicedo je bio strijelac. Torres je bio najviši u skoku na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta te prebacio loptu na drugu stativu gdje je nečuvan ostao Caicedo i bez problema s dva metra poslao loptu u mrežu.  

Međutim, radost navijača Ekvadora je trajala svega dvije minute. Koulibaly je iz gužve pogodio za 2:1, za prolazak Senegala dalje. Valencia i Hincapie nisu uspjeli raščistiti već samo primiriti loptu za suparničkog kapetana Koulibalyja koji se odlično snašao i volejom pogodio.

Pokušali su igrači Ekvadora, ali nekih velika prilika nije bilo. Senegal je ponovo u drugom krugu nakon 2002. godine. Tada su nakon drugog mjesta u skupini A, stigli na kraju do četvrtfinala. U nastavku takmičenja, Senegal će igrati protiv prvoplasiranog iz skupine A.

Kopirati
Drag cursor here to close