Analiza grupe A

Ekvador pružio otpor Nizozemcima, Katar prva momčad koja je ispala sa Svjetskog prvenstva

Katar je napadao dok im se napokon nije trud isplatio golom Muntarija koji zabija u svome prvome dodiru s loptom, te zabija prvo gol Katara na Svjetskom prvenstvu ikada.
Sport / Qatar 2022 | 25. 11. 2022. u 21:13 Piše: K. Ćulum

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo kolo mečeva donijelo nam je malo jasniji uvid u situaciju u kakvoj se nalaze momčadi grupe A. Počet ćemo s analizom današnjeg meča između domaćina Katara i Senegala.

Katar - Senegal

Drugo kolo mečeva donijelo nam je malo jasniji uvid u situaciju u kakvoj se nalaze momčadi grupe A. Počet ćemo s analizom današnjeg meča između domaćina Katara i Senegala.

Za početak Katar je pružio dobru borbu za razliku uvodnoga meča protiv Ekvadora, čak su uspjeli i gol zabiti. Prvo poluvrijeme donijelo nam je rezultat 0-1 za Senegal zahvaljujući lošoj intervenciji stopera Katara kada Boulaye Dia dovodi ''Lavove Terange'' u prednost, no više-manje Senegal je dominirao utakmicom iako je i Katar pokazao da može igrati bolje, jer budimo realni sve je bolje od onakvoga nogometa protiv Ekvadora.

Odmah na početku drugoga poluvremena Senegal povećava vodstvo kada Diedhiou zabija glavom. Katar nema što izgubiti i moraju sve nade položiti u napad, stvaraju dvije dobre šanse no siguran je Mendy na golu.

Katar je napadao dok im se napokon nije trud isplatio golom Muntarija koji zabija u svome prvome dodiru s loptom, te zabija prvo gol Katara na Svjetskom prvenstvu ikada. Točku na i stavlja Diang kada zabija za konačnih 1-3 i stavlja zadnji čavao u lijes Kataru.

Katar je s ovim porazom prva reprezentacija koja je ispala sa Svjetskoga prvenstva ove godine, ako ništa barem su doma pa ne moraju putovati kući.

Nizozemska - Ekvador

Sjajan meč nam je donio okršaj Nizozemske i Ekvadora gdje je ''Oranje'' na papiru izgledalo kao apsolutni favorit no ipak nisu uspjeli iznjedriti pobjedu. Obje momčadi su zasad neporažene te nas u zadnjem kolu grupe čeka pravi rasplet situacije, zasad obje momčadi imaju isti broj bodova (4) i gol razliku (3-1).

Prvo poluvrijeme počelo je sjajnim golom već u 6' kada je sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca  Cody Gakpo ''probio'' golmana Ekvadora. Utakmica se odvijala na obje strane terena kada je sjajnu šansu za poravnanjem rezultata imao Valencija no Noppert čuva mrežu Nizozemske.

Pred sami kraj Estupinan zabija pogodak no poništen je zbog ometanja vratara. Ovo je morao biti gol. Početkom drugog dijela Valencia je pokupio odbijanac nizozemskog vratara i lagano pospremio loptu u mrežu. Veliku šansu imao je Plata no pogodio je gredu.

Peh za Ekvador se dogodio kada je Enner Valencia izašao ozlijeđen i upitan je njegov daljnji nastup na prvenstvu, a iduća utakmica im je protiv Senegala gdje je pobjeda imperativ. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika te su posljednji zvižduk dočekali rezultatom 1-1.

Katar je pokazao da može zabiti gol no daleko je to od svjetske klase igranja nogometa kako bi se reklo kod nas treba im još ''pure i mlika'' ako ništa zabili su barem svoj prvi gol na SP a možda i iznenade protiv Nizozemske.

Ako pobjede ''Oranje'' nekim čudom otići će u stilu a pomrsiti će planove liderima grupe.

Senegal se istaknuo brzim akcijama, čvrstom obranom te, iako im fali najbolji igrač Mane, trude se i ustraju ostvariti tu želju za plasmanom u idući krug natjecanja te je love iduće kolo gdje idu na pobjedu protiv opasnih Ekvadoraca.

Foto:Anadolija / Svjetsko prvenstvo u nogometu

Drugi favorit skupine ima sjajne igrače te lovi plasman u iduću fazu natjecanja.

Ekvador je pravo iznenađenje skupine i sasvim sigurno mogu pomrsiti planove svima, odigrali su neriješeno protiv Nizozemaca i pobijedili domaćina gdje su im prvi potpisali ''smrtnu presudu'' u grupi i naziv fenjeraša. Najveći cilj im je sada oporaviti najboljeg strijelca Valenciu do meča protiv Senegala jer on je pravi adut i njihov najbolji igrač.

Nizozemska glasi za prvoga favorita grupe i sasvim opravdano, imaju najbolji roster igrača, mlade nade, iskusnog trenera te su prvi trenutno na tablici.

Idući meč idu na Katar te će vjerovatno igrati otvorenije da poboljšaju napadačku formu i steknu još više samopouzdanja za teže mečeve koji im slijede.

Prvi su no Ekvador ima isti broj bodova kao i oni te istu gol razliku.

Treće kolo mečeva donosi nam konačan rasplet grupe A. Jedino što znamo je da je Katar ''fenjeraš'' skupine te da Nizozemska nije tek tako prošetala se skupinom.

Sjajan meč će biti Senegal-Ekvador kada će obje momčadi ići na pobjedu, iako Senegal zbog boda manje mora pružiti više napadačkog nogometa.

Sjajna grupa i sjajne utakmice, zaista nijedna utakmica još nije završila bez golova nadamo se da će tako biti i u ostatku utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close