Drugi poraz domaćina

Senegal nije dozvolio iznenađenje

Nada domačih navijača je bila prisutna sve do 84.minute kada Dieng zabija za konačnih 1:3.
Sport / Qatar 2022 | 25. 11. 2022. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katar je prva reprezentacija koja je ostala bez šansi za plasman u nokaut fazu takmičenja. U prvom susretu drugog kola
skupine, domaća reprezentacija je ponudila ipak nešto više u odnosu na prvi susret protiv Ekvadora, ali opet uvjerljivo poražena 1:3.

Senegal je veliki dio posla obavio u završnici prvog odnosno na početku drugog poluvremena. Opet je obrana Katara pokazala velike slabosti, od golmana Barshama do igrača zadnje linije, čije su greške dobrim dijelom katastrofalne i bilo je samo pitanje kada će biti kažnjeni za iste.Strijelac vodećeg pogotka za Senegal bio je Boulaye Dia, koji je u 41. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Khoukhija i sa deset metara pogodio bliži ugao katarskog gola.

Nakon samo tri minute igre u nastavku, Senegal je stigao do drugog gola i činilo se tom trenutku do trijumfa.Udarac iz ugla izveo je Jakobs, a Diedhiou u padu glavom poslao loptu pod prečku gola Barshama. Tek nakon tog drugog kola, Katar je počeo nešto igrati u fazi napada pa je domaća selekcija uspjela stvoriti dvije dobre prilike. Ali je sada gađao u 62.minuti ali brani Mendy.

Prije njega svoj udarac je isprobao i Hassan. Najbolju priliku u 67.minuti ima Mohammad koji sjajno šutira glavom, ali brani još jednom Mandy. Taj period bolje igre Katar je naplatio golom Muntari koji pogađa u prvom dodiru s loptom. Nada domačih navijača je bila prisutna sve do 84.minute kada Dieng zabija za konačnih 1:3. Do kraja nastupa na ovom Svjetskom prvenstvu Katar će igrati protiv Nizozemske, dok Senegal vrlo vjerojatno očekuje meč odluke protiv Ekvadora.

Kopirati
Drag cursor here to close