Pred današnje finale

Scaloni: Kada uživate stvari imaju drugačiji okus

"Spremamo utakmicu na osnovu onoga kako ćemo mi igrati, ali i na osnovu onoga kako mislimo da će oni. A, što se tiče Messija… Nadamo se da ćemo ako je to njegova posljednja utakmica osvojiti Svjetsko prvenstvo", mišljenja je Scaloni.
Sport / Qatar 2022 | 18. 12. 2022. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je neka druga Argentina, neka druga koju smo navikli gledati. U odnosu na neke godine ranije, u odnosu na početka turnira i taj famozni poraz od Saudijske Arabije. Nakon toga je Argentina odigrala pet utakmica. Meksiko, Poljska, Australija, Nizozemska i Hrvatska.

Protiv Meksika je pobjeda ostvarena u posljednjih pola sata, Australci su zaprijetili kod 2:1, Nizozemci su se vratili, ali su Messi i društvo posao završavali do sedamdesete minute. Ovo je neka druga Argentina u kojoj Lautaro Martinez i Di Maria uglavnom na klupi, ali su tu Mac Allister, De Paul, Alvarez i naravno Messi.

Kojem je sada puno lakše igrati, kada i ostali "grizu" onako kako bi trebali. Kada pogledate recimo pomenute igrače posebno u defenzivi, onda vidjeti kakva je ovo Argentina. Stalno su u presingu, dva, tri igrača, po osvojenoj lopti skoro da su fenomenalno opasni. I mogu igrati onako kako to 44-godišnji Scaloni traži, svih devedeset ili više minuta. Ukupnu sliku Argentine pokvarilo je tih dvadesetak minuta protiv Nizozemske nakon drugog gola, ali isto tako ne treba zaboraviti da su Argentinci u produžecima imali nekoliko velikih prilika.

"Entuzijastičan sam, ovo su prekrasni trenuci koje moramo iskoristiti. Važan je put koji smo prešli do finala, zadovoljstvo koje smo imali s ovim igračima. Uvjeren sam da kada se zabavljamo stvari imaju potpuno drugačiji okus i drugačije ih doživljavamo. Bliži nam se velika utakmica, ali sve trenutke do njezinog početka moramo pohraniti u svojim glavama. Spremamo utakmicu na osnovu onoga kako ćemo mi igrati, ali i na osnovu onoga kako mislimo da će oni. A, što se tiče Messija… Nadamo se da ćemo ako je to njegova posljednja utakmica osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ima li boljeg scenarija od oproštaja s naslovom svjetskog prvaka" kaže Scaloni. Izbornik Argentine je odbacio tvrdnje kako je ovo duel
Messija i Mbappéa:

"Final nije samo duel Mesija i Mbappéa, to je utakmica između Argentine i Francuske. Ne dva čovjeka. Oba tima imaju mnoštvo igrača koji mogu da odluče meč, ne samo njih dvojicu. Leo je dobro i nadamo se da će donijeti prevagu na našu stranu. Sve što želimo je da podignemo trofej. Prije nekoliko dana, na konferenciji za medije, rekao sam da se nalazim na mjestu na kome bi svaki Argentinac volio da bude. Ponosan sam i veoma uzbuđen zbog trenutaka koje proživljavamo" zaključio je Scaloni.

Kopirati
Drag cursor here to close