Izbornik Argentine uvjeren da može i bolje

Scaloni: Napravili smo što smo morali

"Mislim da smo odigrali i bolje utakmice od ove, no kad vidimo protiv koga smo igrali, to ovu pobjedu čini većom. Hrvatska nije lagan protivnik, trebalo je puno energije uložiti da bismo pobijedili Hrvatsku", naglasio je Scaloni.
Sport / Qatar 2022 | 14. 12. 2022. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je poražena od Saudijske Arabije u prvoj utakmici, Argentina se probila do finala Svjetskog prvenstva. Rasplet koji se u tom trenutku, nije mogao očekivati, jer do posljednje utakmice Argentina nije bila siguran putnik u osminu finala. Međutim, protiv neugodnih protivnika kao što su Meksiko i Poljska, Argentina je posao završila relativno sigurno.

Posebno protiv Poljske gdje je sve bilo gotovo nakon 70 minuta utakmice. Zanimljivo, nakon Meksika, Argentina je u svakoj narednoj utakmici uglavnom završavala prije završnice. Barem kada je u pitanju realizacija. Alvarez je protiv Poljske zabio gol u 67.minuti, protiv Australije deset minuta ranije, dok je Messi realizirao jedanesterac za 2:0 u 73. minuti susreta protiv Nizozemske. Protiv Australije i Nizozemske su sebi dozvolili maksimalno kompliciranje utakmice u završnici. U polufinalu nisu, jer je sve bilo gotovo dvadeset minuta prije kraja, nakon trećeg gola. I sada su u finalu, prvi put nakon 2014. godine.

"Nije bilo tako lako, Hrvati imaju srednji red koji može držati loptu. Znali smo da moramo igrati našu igru, da se ova utakmica mora igrati na način na koji smo igrali, malo stati iza lopte... Napravili smo što smo morali. Slavili smo pobjedu, to je velika stvar, ušli smo u finale, ali moramo napraviti još jedan korak. Vrijeme je za slavlje, no i za razmišljanje o onome što nam slijedi. Ovo je bila povijesna utakmica, ali moramo se fokusirati na finale. Brozović, Kovačić i Modrić su među najboljim veznim redom na svijetu, njih nije nikako lako čuvati" istakao je Lionel Scaloni pa dodao.

"Nisam siguran da smo bili bolji za tri gola. Nakon penala smo okrenuli utakmicu. Ali nisu sve utakmice iste, ne možemo utjecati na sve. Postoje trenuci kada te suparnik može pokoriti. U tim trenucima momčad se danas regenerirala i na kraju je djelovala spremna na sve. Vrlina je znati suočiti se s takvim trenucima. Jer kada imamo loptu, imamo igrače koji znaju što i kako. Ponekad protivnik uzme kontrolu, kao što je prvih pola sata imala Hrvatska. Naša izvedba? Uvijek može bolje, ali sam zadovoljan kako smo igrali protiv Hrvatske", kazao je Scaloni pa odgovorio je li ovo najbolja utakmica njegove Argentine:

"Mislim da smo odigrali i bolje utakmice od ove, no kad vidimo protiv koga smo igrali, to ovu pobjedu čini većom. Hrvatska nije lagan protivnik, trebalo je puno energije uložiti da bismo pobijedili Hrvatsku. To nije nimalo lagan protivnik kao što to sad vama izgleda. S razlogom su Hrvati trenutno među najboljima na svijetu. Zato je nevjerojatan osjećaj biti u finalu, ali ne mogu se uspoređivati s bivšim izbornicima Argentine koji su ispisali povijest", zaključio je Scaloni.

Kopirati
Drag cursor here to close