Izbornik Argentine pred sutrašnji meč

Scaloni: Nećemo mijenjati svoj stil igre

"Očekujemo tešku utakmicu. Hrvatska je odlična momčad, vidi se njihovo zajedništvo, to je najvažnije. Ne treba ovaj susret uspoređivati s onim na prethodnom SP-om", rekao je Scaloni.
Sport / Qatar 2022 | 12. 12. 2022. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ne igraju atraktivno kao nekada, možda su u utakmici protiv Nizozemske bili "prljavi" ali su prošli dalje. I to nakon što su u prvoj utakmici turnira izgubili od Saudijske Arabije. Od Meksika je Argentina četvrti put u polufinalu. Te 1986. godine su savladali Belgiju, četiri godine poslije su bili bolji od Italije.

Za trenera Scalonija ovo je vrlo vjerojatno najveća utakmica u dosadašnjem dijelu karijere. Iako je s Argentinom prošle godine uzeo Copa Americu, dok je Argentina pod Scalonijevim vodstvo uzela i Finalissimu nadigravši Italiju na Wembleyu.

Scaloni je odgovorio na pitanje je li im poraz 2018. protiv Hrvatske dodatan motiv.

"Očekujemo tešku utakmicu. Hrvatska je odlična momčad, vidi se njihovo zajedništvo, to je najvažnije. Ne treba ovaj susret uspoređivati s onim na prethodnom SP-om", rekao je Scaloni.

Protiv Nizozemske smo vidjeli drugačijeg, ponovno moćnog Messija, onog kojeg smo gledali prije nekoliko godina?

"Nisam iznenađen njegovim ponašanjem, on oduvijek ima pobjednički mentalitet."

Potom je morao odgovarati na pitanja o incidentima na četvrtfinalnom susretu s Nizozemskom.

"Protiv Nizozemske smo igrali kako smo morali. Ponekad se u nogometu morate braniti, napadati, nekad se pritom i posvađate, uđete u sukob. Zato postoji sudac, da bude pravičan. Trebamo konačno staviti točku na tu tezu o našem problematičnom ponašanju. Dobili smo i Brazil na Marakani (u finalu Copa Americe prošle godine, nap.a.), pa se nije ništa dogodilo. Mi poštujemo svakog suparnika, pa tako i Nizozemsku, Hrvatsku."

O momčadi izbornika Zlatka Dalića:

“Hrvatska ima specifičnu igru, ujednačenu u napadu i obrani. Imaju i odličnu momčad i jako dugu nogometnu tradiciju. Mi nećemo promijeniti svoj stil igre za Hrvatsku, igrat ćemo našu igru.”

U kakvom su stanju načeti De Paul i Di Maria?

"Oboje se dobro osjećaju, morat ćemo dobro razmisliti koliko će tko minuta odigrati. Imamo dva kažnjena igrača (Carlos Acuna i Gonzalo Montiel, nap.a.)."

Par riječi rekao je i o Modriću.

"Zadovoljstvo ga je gledati, on je mnogima od nas idol. Ne samo zbog talenta, nego i ponašanja. Uživam u njemu, Lewandowskom…, ako volite nogomet, morate voljeti takve igrače…"

Je li cilj bio polufinale?

"Ne, naš cilj je dobiti svaku sljedeću utakmicu!", naglasio je Scaloni.

Kopirati
Drag cursor here to close