Očekivano?

Sada i službeno: FIFA pokrenula postupak protiv Srbije

"Zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i sigurnost na utakmicama)", navodi se u priopćenju FIFA.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Nogometnog saveza Srbije, piše Mondo.ba

"Zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i sigurnost na utakmicama)", navodi se u priopćenju FIFA.

Nakon što je pokrenuta istraga protiv Srbije zbog zastave s mapom Kosova i Metohije u srpskoj svlačionici sada se pokreće postupak zbog duela sa Švicarskom.

Na meču Srbije i Švicarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako prije, tako i tijekom i poslije meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i izvan stadiona gdje je zabilježena tučnjava srpskih i albanskih navijača, prenosi Mondo.

Na samom terenu smo vidjeli koškanja, provokacije s obje strane, a pogotovo je burno bilo u završnici meča kada se Granit Džaka sukobio s Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko srbijanskih nogometaša.

Nogometni savez Kosova koji se žalio na to što su pred meč s Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu s porukom "Nema predaje" žalio se FIFA i na ponašanje izbornika Dragana Stojkovića Piksija i srbijanskih reprezentativaca na meču sa Švicarskom.

Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona, navijao je za Švicarsku zbog Granita Džake, Đerdana Šaćirija i Ardona Jašarija, a neki su i provocirali srpske navijače.

Što se tiče Srbije, za sada je zvanično samo da su pokrenute dvije istrage protiv Srbije, jedna zbog zastave s teritorijem Kosova i Metohije i natpisom "Nema predaje" u svlačionici i druga zbog događanja na meču Srbija-Švicarska 2. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close