Nizozemska vraća Koemana na klupu reprezentacije

Koeman će naslijediti Van Gaala

Njega će kako stvari stoje zamijeniti Ronald Koeman koji je posljednji posao imao na klupi Barcelone, dok je prije toga vodio upravo reprezentaciju i to točno 20 utakmica, od ožujka 2018. godine, do studenog 2019.
Sport / Qatar 2022 | 10. 12. 2022. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornike koji odstupaju više i nema potrebe brojati. Uglavnom nakon poraza svi dižu sidro. Jučer su to uradili Tite i Louis Van Gaal.
Brazil još nije pronašao nasljednika, Nizozemska već jeste. Van Gaal je došao u svom treće mandatu na klupu nakon što je Frank de Boer dobio otkaz prošle godine.

De Boer je otpušten nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu. Sada već bivši izbornik Van Gaal je preuzeo vodstvo u rujnu prošle godine, vodeći Nizozemce do kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nakon što su propustili SP 2018. u Rusiji. Pod njegovim vodstvom Nizozemci su osvojili svoju skupinu Lige nacija i bit će domaćini finala u lipnju protiv Hrvatske, Italije i Španjolske.

U posljednjem mandatu kroz dvadeset utakmica samo je poražen od Argentine na jedanesterce. Upisao je 16 pobjeda i četiri remija. Njega će kako stvari stoje zamijeniti Ronald Koeman koji je posljednji posao imao na klupi Barcelone, dok je prije toga vodio upravo reprezentaciju i to točno 20 utakmica, od ožujka 2018. godine, do studenog 2019. Igrao je finale Lige nacija, u kojem je Portgal bio bolji 1:0. Ukupno je upisao četiri poraza.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close