Amerikanci eliminirani

Nizozemska u četvrtfinalu

Blind asistencija i gol, Dumfries dva gola i asistencija. Tako je to kod Luisa Van Gaala, pod čijim vodstvom reprezentacija ima 19 utakmica bez poraza.
Sport / Qatar 2022 | 03. 12. 2022. u 18:11 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska nastavlja svoj niz. Usprkos velikom broju kritika, Van Gaal i njegova reprezentacija su već u četvrtfinalu. Nastavljaju priču, koja traje već 19 utakmica, bez poraza. Nova žrtva su bili Amerikanci.

Junaci utakmice su bili  Blind i Dumfries, bočni igrači, iza leđa Depaya i Gakpoa. Blind asistencija i gol, Dumfries dva asista i gol. Tako je to kod Luisa Van Gaala, pod čijim vodstvom reprezentacija ima 19 utakmica bez poraza.

Amerikanci su utakmicu mogli otvoriti na najbolji mogući način. Nakon samo 120 sekundi igre u šansi je Pulišić i to ne bilo kakvoj.
Oči u oči sa Noppertom koji izlazi kao pobjednik. Nizozemci su zastali smatrajući da se radi o offsideu, ali nije bio.

Nastavili su u istom ritmu Amerikanci, ali vrlo brzo stigla kazna na drugoj strani. Igrala se deseta minuta, došla je kontra Nizozemaca, preko Dumfriesa čiji je idealnu povratnu dočekao Memphis Depay, Turner je bio nemoćan. Klasična, brza, jednostavna za vodstvo Nizozemske. Golom su Nizozemci primirili igru, primili i protivnika, tek bi povremeno iskočio svojim pokušajima Depay.

U takvom mirnom ritmu, svaki put kada bi Amerikanci zaprijetili, Nizozemci bi odgovorili na najbolji način. Tako je bilo i na kraju poluvremena. Weah je žestoko opalio u 43. minuti, Noppert je spreman, baš kao i na drugoj strani Daley Blind. Opet je asistent
Dumfries i čini se da je utakmica odlučena već u prvom dijelu. Donekle neočekivano, jer su mnogi prognozirali tvrdu utakmicu.
Daley je gol proslavio sa svojim oce koji je član stručnog stožera reprezentacije.

Drugi dio je otvoren prilikom Zimmermana koji je vrlo lako svoju suigrače mogao vratiti u utakmicu. Nije uspio, baš ni Depay da zatvori dvoboj u pedesetoj minuti. Raspoloženi Depay je opalio u 61. minuti, ali nekako uspijeva obraniti Turner. Nije samo Depay bio aktivan tamo gdje treba biti pred protivničkim golom, nešto je malo radio i pred svojim.

I zamalo je zakomplicirao situaciju vraćajući loptu Noppertu. Srećom po njega, Wright ide previše u stranu, pa ne može bolje šutirati. Ipak, u 76. minuti se budi nada Amerikanca. Pulišić je centrirao sa strane pored statičnog Akea, a Haji Wright je nekako čudno zahvatio tu loptu koja se potom u neočekivanom luku spustila u mrežu. Miriše na uzbuđenje ili ne? Ne, jer u 81. minuti stiže ovjera ulaska Nizozemske u četvrtfinale. Sada je Blind asistent, Dumfries strijelac. Nizozemska bez problema priču privodi kraju, ponovo je među osam nakon osam godina. 

Kopirati
Drag cursor here to close