Red i sigurnost na utakmicama

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Argentine

Kako se navodi u priopćenju FIFA-e, postupak protiv Argentine pokrenut je zbog “mogućeg kršenja16. (red i sigurnost na utakmicama)
Sport / Qatar 2022 | 10. 12. 2022. u 16:12 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je pokrenula disciplinski postupak protiv Argentine zbog postupaka njenih igrača tijekom sporne utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske.

Kako se navodi u priopštenju FIFA-e, postupak protiv Argentine pokrenut je zbog “mogućeg kršenja16. (red i sigurnost na utakmicama).

Rezervni tim i treneri Argentine ušli su na teren dok je utakmica pri kraju prerasla u sukob jer su Nizozemci postigli dva kasna gola kako bi išli u produžetke. Na terenu je bilo još žustrih scena nakon što je Argentina pobijedila u izvođenju penala nakon neriješenog rezultata 2:2.

Lionel Messi je bio među rekordnih 17 igrača ili članova stručnog stožera kojima su na šampionatu pokazani žuti kartoni tijekom ili nakon utakmice.

Disciplinski postupci su pokrenuti i protiv Argentine i Nizozemske, priopćila je FIFA.

Oba saveza mogli bi biti kažnjeni sa po 15.000 švicarskih franaka (16.000 dolara) koju je disciplinska komisija FIFA-e dvaput izrekla Saudijskoj Arabiji na ovom Svjetskom prvenstvu zbog nedoličnog ponašanja tima.

Kopirati
Drag cursor here to close