Veznjak Porta pred današnji susret

Eustaquio: Protiv Hrvatske je teško igrati

"Znamo koje se naše jake strane, netko će dati naglasak na igru na boku, drugi u veznom redu. Protiv Hrvatske je teško igrati jer taktički i fizički je spremna", tvrdi Eustaquio.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stephen Eustaquio je jedan od onih Kanađana koji su se izborili za svoje mjesto u nogometnoj Europi. I to u Portugalskom velikanu Portu, što svakako nije lako. Pored gomile sjajnih domaćih igrača, Brazilaca, igrača iz Afrike. Eustaquio se izborio za svoje mjesto što ukazuje na činjenicu da se radi o kvalitetnom igraču, dobrom veznjaku. Između ostalih, Stephen ima iskustva igranja Lige prvaka

"To je najjače natjecanje i može pomoći, ali ne mora biti presudno. Imamo mi Atibu Hutchinsona kojeg slušamo, on je naš vođa i od njega najviše učimo. Učimo i iz utakmica kao što je bila s Belgijom. Znamo koje se naše jake strane, netko će dati naglasak na igru na boku, drugi u veznom redu. Protiv Hrvatske je teško igrati jer taktički i fizički je spremna. Prije turnira mi nismo baš bili favoriti, ali protiv Belgije smo puno toga pokazali" reći će Eustaquio.

Za one koji ne znaju, Eustaquio je u mladim danima igrao za reprezentaciju Portugala, za mladu selekciju do 21 godine je upisao sedam nastupa. Ne, nije rođen u Portugalu, već u Kanadi, roditelji su mu iz Portugala. Tamo se vratio kada je imao sedam godina. Na kraju je izabrao Kanadu ispred Portugala.

Prošli smo mnoge faze da bismo došli ovdje, ovo je ključna utakmica i mi smo spremni za pobjedu. Puno polažemo na taktiku. Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu i želi pobijediti na ovom SP-u. Hrvatska je odlična reprezentacija, bit će teško za nas, ali i za njih. Blagoslovljen sam što sam s ovom momčadi, krasan je osjećaj igrati za kanadsku reprezentaciju", naglasio je  Eustaquio.

Kopirati
Drag cursor here to close