Kao da nije ni došao na utakmicu...

Brutalni obračun s Dembéléom: Nedostojan je ocjene!

Napadač Tricolora je skrivio iznimno glup jedanaesterac u 36. minuti kada je srušio Di Mariju koji mu je vješto 'poturio' nogu i onda pao kao pokošen. U ofenzivi također nije bio Dembelea - apsolutno zbunjen i neaktivan.
Sport / Qatar 2022 | 20. 12. 2022. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski reprezentativac Ousmane Dembélé (25) zamijenjen je u finalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine je nakon samo 41 minute. Zvijezda Barcelone sada u Francuskoj dobiva jako oštre kritike.

Francuski sportski list "L'Equipe" otišao je čak toliko daleko da mu je uskratio dati ocjenu za nastup!

Ni čista jedinica ne bi bila 'dovoljno' nedovoljna ocjena za njegov nastup, Dembélé je stogao dobio opisnu ocjenu - "nedostojan".

Napadač Tricolora je skrivio iznimno glup jedanaesterac u 36. minuti kada je srušio Di Mariju koji mu je vješto 'poturio' nogu i onda pao kao pokošen. U ofenzivi također nije bio Dembelea - apsolutno zbunjen i neaktivan.

Kao rezultat toga, francuskom izborniku Didieru Deschampsu bilo je dosta svega te je nakon 41 minute izveo krilnog napadača s terena, zajedno s Olivierom Giroudom. Zamjene Marcus Thuram i Randal Kolo Muani tada su zaigrali puno bolje.

"L'Equipe" također piše: "Četrdeset minuta nedostojnih finala svjetskog prvenstva. Defenzivno je Barcelonin čovjek bio uvijek predaleko od izravnih protivnika. Angel Di Maria ga je stjerao u kut prije nego što je napravio sumnjiv prekršaj u šesnaestercu, što je uzrokovalo jedanaesterac. U napadu, svaki njegov pokušaj završavao je u nogama protivnika."

Ostali mediji u zemlji također su se fokusirali na francuskog krilnog igrača i oštro ga kritizirali.

Ali nije samo u Francuskoj bilo velikih kritika.

Tako je bivši engleski reprezentativac Garry Neville također oštro osuo po Dembéléu. Govoreći za ITV Sport, objasnio je: "Ah, to je jadno. (...) Penal, moram reći, Dembélé... Zna se što će Di Maria napraviti, on to radi već 10 godina. To je naprosto neugodno. Ne mora se ovdje dati penal, ali moraš zbog njegove gluposti. Dembélé je igrao kao mali dječak".

Bivši igrač Premier lige Stuart Pearce čak je otišao toliko daleko da ga je osudio: "Nitko nikada nije igrao tako loše kao Dembélé."

Kopirati
Drag cursor here to close