Katar 2022.

Alves: Hrvatska zaslužuje 110 posto naše pozornosti

"Težak protivnik s vrlo dobrim igračima koji igraju u velikim europskim klubovima. Škola nogometa slična srpskoj, s dosta fizičkog intenziteta. Moramo se prilagoditi, moramo dobro isplanirati utakmicu".
Sport / Qatar 2022 | 06. 12. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Brazila prošla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati protiv Hrvatske u petak od 16 sati. Brazil je u osmini finala pobijedio Južnu Koreju 4:1. Golove za Brazil zabili su Vinicius, Neymar, Richarlison i Paqueta, a za Južnu Koreju pogodio je Paik, piše Index.hr.

Nakon što je u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Kameruna ekipu predvodio kao kapetan od prve minute, protiv Korejaca je u drugom dijelu na teren ušao 39-godišnji Dani Alves. Jedan od najboljih bekova ikad, koji je u Guardiolinoj Barceloni redefinirao tu poziciju, na turnir u Katar kao jedan od najstarijih igrača otišao je zbog svog renomea i mentorskog statusa koji ima među mlađim suigračima.

"Hrvatska zaslužuje 110 posto naše pozornosti"

Nakon pobjede u osmini finala upitan je o reprezentaciji Hrvatske: "Težak protivnik s vrlo dobrim igračima koji igraju u velikim europskim klubovima. Škola nogometa slična srpskoj, s dosta fizičkog intenziteta. Moramo se prilagoditi, moramo dobro isplanirati utakmicu".

"Imat ćemo odličnog protivnika. Vjerujem da smo u trenutku kada moramo stati na zemlju, nastaviti s istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Danas smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još se puno toga treba dogoditi".

"Messi je brutalan, ali mi nismo u polufinalu"

U slučaju da Brazil izbaci Hrvatsku, a Argentina Nizozemsku, u polufinalu bi Alves išao na starog prijatelja Messija: "Što reći o Messiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo je boriti se za naš cilj.

Ali prvo, ne možemo razmišljati o tome. Mi smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo biti fokusirani na tu utakmicu. S druge strane je puno kvalitete i zaslužuju 110 posto naše pozornosti."

Alves je trenutno igrač meksičkog Pumasa, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju. S 43 trofeja najtrofejniji je igrač u povijesti nogometa. S klubovima je osvojio apsolutno sve, a s reprezentacijom dvije Copa Americe i jedini trofej koji mu nedostaje je naslov svjetskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close